Учени от университета "Джонс Хопкинс" в град Балтимор, щата Мериленд, са разработили компютърен метод за тестване на токсичността на отровите, без използване на опитни животни, пише сп. "Toxicological sciences", цитирано от БТА.

Способът се оказва много по-точен, в сравнение с тестовете върху животни. Известно е, че токсикологични опити се провеждат от многобройни фармацевтични и козметични фирми. Те са необходими, за да се провери безопасността на произведената продукция за здравето на човека.

Учените от университета "Джонс Хопкинс" под ръководството на Томас Хартунг провели изследване, за да може да се ограничи количеството на животните, подлагани на опити. Специалистите използвали данните от 80 хиляди химически вещества от досие, което било съставено от специалисти от Европейската агенция по химикали. Във всички тях се съдържала информация за опитите с животни. Използвайки компютърен модел, специалистите успели да се сдобият с точен токсикологичен анализ в 87 процента от случаите. Отбелязва се, че единичен опит с участието на животно има точност от 57 процента, а повторен опит - от 81 процента.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©