Пет фрагмента от свитъците, открити край Мъртво море, и изложени в Музея на Библията във Вашингтон, се оказаха фалшификати, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Управата на музея съобщи новината, след като немски изследователски център стигна до заключението, че фрагментите не са толкова стари, за да бъдат оригинални.

Петте фалшиви фрагмента бяха изложени във вашингтонския музей от деня на откриването му през ноември 2017 година. При все това те бяха придружени с надпис, че все още тече проверка за автентичността им.

Няколко месеца преди това управата на музея ги бе изпратила за анализ в германския Федерален институт за проверка на материалите. Немските специалисти оспориха тяхната автентичност.

Музеят на Библията изтегли петте "ментета" и ги замени с три други фрагмента. Но и те са обект на проверка. Сградата на музея се намира на няколко пресечки южно от Капитолия. Изграждането му струваше над 500 милиона долара. Експонатите, разположени на няколко етажа, разказват за историята на Библията, на Стария и Новия завет и тяхното влияние върху хода на историята.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©