По време на ежегодната си конференция, посветена на софтуерните разработчици, Facebook представи новите очила за виртуална реалност Oculus Go. Както си личи и от името му, устройството е разработено заедно със специалистите в областта Oculus и е първото самостоятелно устройство за виртуална реалност, което не се нужда нито от компютър, нито от смартфон, за да работи.

Oculus Go се предлага в две версии - с памет 32 и 64GB - на цена съответно 200 и 250 щатски долара. Засега новото устройство ще се предлага само във фирмения магазин на Facebook, както и онлайн платформите на Amazon и Best Buy. И докато новите очила на Facebook нямат нужда от смартфон, за да работят, такъв все пак ще ви трябва, за да ги настроите първоначално.

Иначе комплектът включва специален контролер (какъвто използват и очилата Daydream на Google), с помощта на който можете да навигирате в собствената си виртуална среда. За съжаление, единственият цвят, с който се предлагат новите очила Oculus Go, е сив.

Едно от най-интересните нововъведения спрямо предишните опити на Facebook с очила за виртуална реалност е възможността в устройството да бъдат внедрени специални лещи за хората с увредено зрение. Услугата струва 80 долара.

Производителите уточняват, че Oculus Go могат да бъдат ползвани в комбинация със стандартни очила, но покупката на специалните лещи осигурява значително по-голям комфорт по време на дълги и продължителни сесии на игра, например.

LCD дисплеят на Oculus Go има резолюция от 2560 х 1440 пиксела и е комбиниран с вградени високоговорители, така че няма да имате нужда от слушалки. Странното е, че въпреки че Oculus Go е устройство от последно поколение, то използва остарелия Micro-USB интерфейс, вместо по-новия порт USB-C.

В тази връзка, от компанията производител уверяват, че батерията на Oculus Go издържа до 3 часа с едно зареждане, макар че според повечето блогъри, които вече са имали удоволствието да изпробват устройството, в реални условие то издържа между 2 и 2 часа и половина.


Колкото до поддръжката на приложения, Oculus Go работи с над 1000 приложения и дори е съвместим с апликациите на Samsung Gear VR (също създадени с помощта на Oculus). Въпреки предварителните очаквания, Oculus Go няма да поддържа апликациите на Oculus Rift, но за сметка на това ще има няколко нови функции: Oculus TV, Oculus Rooms и Oculus Venues.

Oculus Venues дава достъп на потребителите до концерти и други събития на живо. Oculus Rooms пък е социално приложение, даваща възможност да участвате в различни виртуални дейности със свои приятели (игри, филми, музика и др). Oculus TV, от друга страна, позволява до четирима души да гледат различно съдържание на живо или на запис във виртуална среда.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©