Румънският премиер Виорика Дънчила заяви днес, че законодателният процес, чрез който Румъния ще ратифицира протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, ще приключи в скоро време, предаде Аджерпрес.

"Ползотворните ефекти на Преспанското споразумение вече се материализираха чрез доближаването на страната (Северна Македония) до НАТО и се надяваме, че ще донесат резултати и по отношение на европейския път на страната. Уверих своя колега от Северна Македония в цялата подкрепа на Румъния за това неговата страна да стане възможно най-бързо 30-тата съюзничка в НАТО и го информирах, че законодателният процес, чрез който Румъния ще ратифицира протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, ще приключи в скоро време", заяви Дънчила.

Румънският премиер добави на съвместна пресконференция със Зоран Заев, че проектът за ратификация на протокола е бил одобрен от румънското правителство и вчера е бил приет единодушно в Камарата на депутатите, предава БТА.

Дънчила заяви, че по време на разговорите със Заев е било обсъдено и развитието на двустранното сътрудничество, като е установен напредък от последната среща на двамата премиери.

"Очевидно е, че търговският обмен отчита възходящ курс и се договорихме за мерки, които да данимизират и в бъдеще отношенията ни. В този смисъл се договорихме да организираме до края на тази година двустранен бизнес форум, който да позволи засилване на сътрудничеството между компаниите от двете страни", посочи Дънчила. http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©