Делегация от членове на Европейския парламент е на посещение в Албания, където отправи критика към опозицията заради решението й да се оттегли от парламента и осъди насилието на скорошните протести, съобщи Асошиейтед прес.Евродепутатите призоваха управляващото мнозинство да започне разговори с опозицията за разрешаване на политическата криза.

Албания, която стана член на НАТО през 2009 г., получи статут на кандидатка за членство в ЕС през 2014 г. и се надява да започне присъединителни преговори през юни, предава БТА.

Опозицията, водена от дясноцентристката Демократическа партия, обвинява лявото правителство на премиера Еди Рама, че е корумпирано и свързано с организираната престъпност. Опозиционните партии настояват да бъде назначено служебно правителство, което да проведе предсрочни избори.

През последните две седмици протестите достигнаха и до прояви на насилие, като привърженици на опозицията атакуваха полицията, а тя отговори със сълзотворен газ. Десетки протестиращи и полицейски служители бяха ранени.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©