Журналисти от САЩ и Великобритания са реагирали емоционално на това, че кореспондент на руската новинарска агенция Sputnik e успял да зададе въпрос на американския президент Доналд Тръмп и той му е отговорил.

По време на пресконференцията след срещата на Тръмп и вожда на Северна Корея Ким Чен-ун във Виетнам, Sputnik са попитали за възможността американски специалисти да инспектират ядрените обекти на Северна Корея. Президентът отговорил, че представителите на Вашингтон ще могат да проведат успешно инспекциите, като САЩ разполагат с необходимите за това технологии.

"Руската пропагандистка агенция Sputnik току-що зададе въпрос на Тръмп", написа в "Туитър" кореспондентът на Yahoo News в Белия дом, като прикачи към съобщението връзка към отдавнашен материал на медията си за "задкулисните дейности на руски новинарски (и пропагандистки) мрежи в САЩ".

"Тръмп успя да отговори на въпрос от руската агенция Sputnik. Разбира се", написа от своя страна Саймън Маркс, който е президент и главен кореспондент на информационната агенция Feature Story News.

Журналистът Хари Хортън, който е кореспондент в Белия дом, също отбеляза в "Туитър", че "Тръмп сега отговаря на въпрос от руската новинарска агенция Sputnik".

Журналистът от Си Ен Ен Джим Акоста, който е кореспондент на медията в Белия дом, и на който по-рано му беше отнета акредитацията за пресконференции в седалището на американския президент, също отбеляза, че представители на държавните медии в Русия, Китай и водещия от телевизия Fox News Шон Ханити задават въпроси на пресконференцията.

В отговор Маргарита Симонян, главен редактор на международната информационна агенция "Россия Сегодня" и RT, препоръча на американските журналисти да не се притесняват, а да свикнат с това.

Sputnik и RT са англоезични руски държавни медии, заклеймени на Запад като инструменти на руската управляваща върхушка за разпространяване на дезинформация и пропаганда. Те са изключително щедро финансирани от Кремъл.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©