В Северна Корея бе представен първият официален портрет на Ким Чен-ун:


Огромната картина бе показана на срещата на Ким с кубинския президент Мигел-Диаз Канел.

"Фактът, че портрет на Ким Чен-ун бе представен по такъв начин е явен намек, че режимът прави първите крачки към религиозното възвеличаване на Ким Чен-ун", заяви Оливър Хотам, анализатор за "NK News".

Картината до такава степен напомня стилизацията на портретите на Ким Чен Ир и Ким Ир Сен, че "севернокорейците със сигурност ще разберат символизма на това решение".

Портрети на бащата и дядото на Ким Чен-ун са окачени във всяка една сграда на страната.

Ким Чен-ун стъпи на власт през 2011 г. и винаги бе възприеман по-скоро като наследник, от колкото като нов духовен лидер на страната си. С този жест, тази второстепенна роля най-вероятно ще остане в миналото. Поне в очите на севернокорейците.

Докато баща му бе ангажиран основно с въоръжаването Ким Чен-ун налага двояка политическа стратегия - разработването на атомно оръжие и развитието на икономиката.

"Всичко, което се случи през 2018 г. подпомогна изграждането на образа му", заяви Хотам. "Осем официални срещи с чуждестранни държавни лидери оказаха невероятна наслада за пропагандистите на Пхенян - помогнаха им да представят лидера на страната като международно уважаван държавник - от ранга на Доналд Тръмп и Си Дзинпин", добави той.

Засега портретът е бил показван единствено по държавната телевизия, но най-вероятно ще бъде изваждан на следващите официални посещения на държавни лидери.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©