Facebook блокира повече от 100 акаунта по време на междинните избори в САЩ. За това съобщава Натаниел Глайхер, ръководител на службата за сигурност на социалната мрежа, във Facebook Newsroom.

Компанията е била помолена от властите в САЩ да следи за подозрителна активност, свързана с чуждестранни организации.

„Предварителното ни разследване установи 30 акаунта във Facebook и 85 акаунта в Instagram, които могат да бъдат използвани за координирани „неестествени“ действия. Незабавно блокирахме тези акаунти и провеждаме детайлно разследване“, се казва в съобщението.

Според него повечето блокирани акаунти са руско- и френскоезични.

През лятото основателят на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че има доказателства за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016. Според него специалистите на социалната мрежа са засекли първите опити от страна на хакерската група Fancy Bears, свързвана с руските специални служби, още през 2015 година, и са информирали ФБР.

Разследването на евентуална руска намеса в американските президентски избори започна през 2017. Към днешна дата има повдигнати обвинения на 31 души – петима граждани на САЩ, един холандец и 25 руснаци.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©