Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в британския град Солсбъри е било организирано от група от 6 човека, ръководена от жена от руското военно разузнаване, пише Daily Mail като се позовава на източник от разузнаването.

Това предположение се е появило след показанията на Матю Роули,, който заедно с приятелката си Дон Стърджис открили в парка флакон от парфюм, вв който се намирало нервно-паралитичното вещество "Новичок" и се напръскали с него.

"Версията с флакона от парфюм подкрепя предположението, че в групата е имало жена", пише изданието.

"Нападението с използването на нервно-паралитичното вещество би могла да извърши жена от руското военно разузнаване", предполага The Daily.

Брат Чарли Роули Мэттью вчера заявил, что пара нашла в парке флакон из-под духов, в котором было нервно-паралитическое вещество. Это подкрепляет версию о том, что в первоначальном нападении на Сергея и Юлию Скрипаль, которое совершили максимум шесть человек, участвовала женщина, говорится в статье.

Междувременно The Telegraph съобщава, че руски хакери са опитали да получат достъп до данните от разследването за химическата атака в Солсбъри.    http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©