Европейската комисия обяви предпазни мерки относно наложените от САЩ по-рано тази година тарифи върху стомана, съобщават от Комисията.

Защитният механизъм се отнася за внос на редица продукти от стомана. Тези мерки конкретно отговарят на пренасочването на стомана от други държави към пазара на ЕС в резултат на налозите на САЩ. Те ще влязат в сила от 19 юли, четвъртък. Традиционният внос на продукти от стомана няма да бъде засегнат, става ясно от съобщението на Комисията.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом уточни, че митата на САЩ върху вноса на стоманени продукти са предизвикали търговско отклонение, което може сериозно да навреди на производителите на стомана в ЕС и на работниците в тази индустрия.

Нямахме избор освен да въведем временни предпазни мерки за защита на нашата индустрия срещу увеличения внос. Но тези мерки гарантират, че пазарът на ЕС ще остане отворен и ще поддържа традиционния търговски поток, пояснява Малмстрьом.

Мерките се отнасят до 23 категории в производството на стомана и заемат формата на квоти. За всяка една от 23-те категории ще се налагат тарифи от 25% само ако вносът надвиши средните нива, отчетени през последните три години. Те се отнасят за всички държави с изключение на някои развиващи се страни с ограничен износ за ЕС. Норвегия, Исландия и Лихтенщайн също са изключени.

Временните предпазни мерки могат да останат в сила максимум 200 дни.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©