Продължилото две години извънредно положение в Турция, наложено след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г., ще приключи днес, но правителството вече предложи проектозакон със строги мерки за борба с тероризма, който да го замести, предаде ДПА.

Основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) критикува проекта, като твърди, че по този начин се запазват мерките от периода след преврата вместо да бъдат отменени, предаде БТА.

"Сега те внасят тези закони в парламента, за да направят извънредното положение постоянно", заяви лидерът на НРП Кемал Кълъчдароглу.

Извънредното положение беше наложено на 20 юли 2016 г. след опит за преврат на фракция от армията. Оттогава то беше удължавано седем пъти, всеки път за период от три месеца. Настоящото удължаване изтича в 1.00 часа в четвъртък.

Проектозаконът за борба с тероризма, предложен от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, ще бъде обсъден от парламентарна комисия в четвъртък, предаде Анадолската агенция.

Очаква се законите да бъдат приети без проблем, тъй като ПСР и коалиционният й партньор Партия на националистическото действие (ПНД) имат мнозинство в парламента.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©