Министерството на външните работи на Китай приветства срещата между президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин и изрази надеждата разговорите в Хелзинки да окажат положително влияние върху световното развитие, информират агенции.

"Китай приветства срещата между Путин и Тръмп - лидерите на сили, които оказват голямо влияние върху целия свят. Ние се надяваме, че този политически диалог ще окаже положително влияние върху света и световното развитие", обяви говорителят на ведомството.

Вчера Путин и Тръмп проведоха първа двустранна среща между САЩ и Русия на най-високо ниво от 2010 г. Те обявиха, че разговорите са били успешни. Но републиканци и демократи в Щатите остро разкритикуваха поведението на Тръмп.

Междувременно австрийският канцлер Себастиан Курц също похвали разговорите. Според него срещата доказва, че световните проблеми могат да бъдат решени само чрез диалог. Курц вярва, че разширяване сътрудничеството между САЩ и Русия е задължително в разрешаването на належащи международни въпроси.

"Срещата в Хелзинки е сигнал, че световните предизвикателства могат да бъдат разрешени само чрез диалог. Разширяване сътрудничеството между двете суперсили - Русия и САЩ - е задължително, особено за гарантиране на ядреното разоръжаване и намиране на мирно решение на сирийския конфликт, докато защитават интересите на Израел в сигурността", написа той в "Туитър".     http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©