Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си за ограничаване на климатичните промени, предупреждавайки, че продължителното неустойчиво развитие и необузданото потребление заплашват да превърнат Земята в огромна купчина "развалини, пустини и отпадъци", съобщава "Асошиейтед прес".

Франциск отправи апела си по време на конференция във Ватикана, отбелязваща третата годишнина от неговата енциклика за околната среда под наслов "Хвала Тебе". Документът, предназначен да стимулира действията на конференцията за климата в Париж през 2015 г., призова за промяна на парадигмата в отношенията на човечеството с Майката природа.

В коментарите си Франциск призова правителствата да спазват ангажиментите, поети с Парижкото споразумение за климата и настоя, че институции като Международния валутен фонд и Световната банка имат важна роля за подкрепа на реформите, насърчаващи устойчивото развитие.

Той предупреди: "Налице е реална опасност да оставим на бъдещите поколения само развилини, пустини и отпадъци."   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©