Кремъл предупреди, че търговската война между САЩ и Китай ще има последици за световната икономика, подчертавайки, че Русия е готова да защити интересите си на фона на икономическата несигурност, информира АФП.

"Русия ще приеме необходимите мерки, за да защити интересите си. Особено такива мерки, които съществуват в правилата и нормите на Световната търговска организация (СТО)", обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той поясни, че Москва с "голямо внимание" следи търговския диспут между Вашингтон и Пекин.

Песков предупреди, че спорът ще има "последици за конкретни сектори от световната икономика".

През миналия месец Москва обвини Вашингтон в СТО, че многократно е нарушил международни търговски правила. Официално поиска от САЩ "консултации" заради наложените от Вашингтон мита върху стомана (25%) и алуминий (10%).

Русия се присъедини към ЕС, Китай, Индия, Мексико и Канада, които отвърнаха на спорните търговски политики на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Днес САЩ наложиха наказателни налози върху китайски стоки. Според Китай това са първите "изстрели" в "най-голямата търговска война в икономическата история" на двете най-големи икономики.

Китай реципрочно наложи 25% върху американски стоки.

Икономисти алармират, че една ескалация може да забави световния икономически ръст и да порази световната търговска система   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©