Канцлерът на Германия Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 държави за бързо връщане на мигранти, които се опитват да се установят в европейската държава.

Това става ясно от документ, разгледан от ДПА.

Меркел разкрива за споразуменията в писмо от 8 страници до лидерите на останалите две партии в германската коалиция.

Бежанците в Германия, които са регистрирани в други страни членки, трябва да бъдат отведени в по-големи центрове за прием, пише лидерът на германската държава.

В същото време правителствата на Гърция и Испания съобщиха, че са сключили тристранно споразумение с Германия за мигрантите. Споразумението за "реципрочно сътрудничество" е допълнение към постигнатата на срещата на върха на ЕС договореност за обща европейска политика за миграцията, информира "Политико".

В писмено съобщение испанското правителство отбелязва, че Германия ще върне бежанци в Испания и ще покрие разходите.

Меркел е поискала споразумение с Испания и Гърция по време на разговори с испанския премиер Педро Санчес и гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в кулоарите на срещата на върха на ЕС.

В замяна Германия ще позволи обединение на разделени имигрантски семейства - 2 900 души, които в момента живеят в Гърция, според "Катимерини".

Ципрас заяви, че е уверен, че Гърция ще успее да се справи с потока от бежанци, тъй като само около 100-150 души на месец се насочват към Германия.

Вътрешният министър на Германия даде ултиматум на Меркел до края на тази седмица да спре мигрантския поток или ще бъде изправена пред разпадане на коалицията.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©