Жан-Клод Юнкер е чувал какви ли не неща, докато е бил премиер на Люксембург и председател на Европейската комисия, но вероятно никога не е чувал това, което американският президент му е казал през уикенда, а именно, че е "брутален убиец", отбелязва "Ройтерс".

Юнкер, който присъстваше на срещата на лидерите на страните от Г-7 в Канада през миналата седмица, говори за срещата си с Тръмп в реч пред парламента на германската провинция Бавария в Мюнхен вчера.

"Тръмп ми каза през миналата седмица: "Жан-Клод - ти си брутален убиец", разкри Юнкер, допълвайки: "Това е първият път, в който Люксембург се превърна в такава опасност за САЩ. Мисля, че го имаше предвид като комплимент, но не съм сигурен."

Срещата на върха на Г-7 не успя да помири нарастващия разрив между САЩ и другите сили, много от които Тръмп обвинява в търговски политики, които са несправедливо в ущърб на САЩ.

Страните от Европейския съюз вчера единодушно подкрепиха план за налагане на вносни мита на стойност 2,8 млрд. евро за американски стоки в отговор на митата на САЩ върху стоманата и алуминия.

"Не можем да оставим митата без отговор. Изобщо не съм в настроение за война, но не приемам, че ни се налага диктат от други места, какво трябва да правим в Европа", подчерта Юнкер, добавяйки: "Това е независим континент. Мнозина са се борили за това."
http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©