Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен Ун да не се опитва "да изиграе" Доналд Тръмп, ако двамата се срещнат през идния месец, предаде Би Би Си.

По думите му, Тръмп може да се откаже от срещата на 12 юни.

"Ще бъде голяма грешка за Ким Чен Ун, ако мисли, че може да изиграе Доналд Тръмп", заяви Пенс пред Fox News.

Припомняме, Пхенян от своя страна също заяви, че може да се откаже от срещата, след като Джон Болтън, съветник по националната сигурност на Тръмп, предложи Северна Корея да следва "либийския модел" за денуклеаризация.

Междувременно експертът по сигурността Хари Казианис прогнозира, че според него срещата Тръмп-Ким няма да се състои така, както е договорена към момента.

"Смятам, че тя е мъртва. Мисля го в момента, тя е мъртва. Двете страни са твърде далече една от друга." - коментира Казианис пред Fox News.

По думите му, Северна Корея ще се стреми към денуклеаризация, при условие, че получи всичко желано по отношение на бъдещ мирен договор и бъдат свалени икономическите санкции.

Вчера в. "The New York Times" съобщи, че американският президент се допитва до своите помощници и съветници дали да продължи подготовката за срещата на високо равнище, насрочена за 12 юни в Сингапур.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©