Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма на Николас Мадуро по случай преизбирането му на поста държавен глава на Боливарианска Република Венецуела, съобщиха от Кремъл, цитирани от РИА Новости.

„В поздравленията си, Владимир Путин изрази увереност, че дейността на Николас Мадуро начело на държавата и в бъдеще ще способства за развитието на отношенията на стратегическо партньорство, съществуващи между двете страни“, се казва в съобщението.

Освен това, руският президент „потвърди готовността за продължаване на съвместната работа между Русия и Венецуела по двустранния и международния дневен ред“, предаде "Фокус".

„Президентът на Русия пожела на Николас Мадуро добро здраве и успехи в решаването на стоящите пред страната социално-икономически задачи, както и в провеждането на националния диалог в интересите на целия венецуелски народ“, се отбелязва още в посланието.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Помпео обяви в понеделник, че изборите във Венецуела са „фалшифицирани“, докато Вашингтон обяви, че въвежда нови санкции срещу режима на Николас Мадуро, който спечели втори мандат начело на страната, предава AFP.

„Изборите във Венецуела бяха фалшифицирани – нито бяха свободни, нито честни. Нелегитимният резултат от този изфабрикуван процес е нов удар срещу гордата демократическа традиция на Венецуела“, заяви Пенс чрез съобщение.

„САЩ няма да стоят и да гледат, докато Венецуела се срива и мъките на нейния смел народ продължават“, се добавя в изявлението.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©