Руският президент Владимир Путин участва в тържествената церемония по откриването на моста над Керченския пролив. Той шофира първия камион, преминал по автомобилната част на съоръжението, което е най-дългото в Европа - 19 км.

Мостът ще бъде открит за движение на автомобили в 5:30 ч. на 16 май или половин година по-рано от предвиденото по договор с фирмата изпълнител. Очаква се по него първи да преминат почитателите на президента Путин от рокерския клуб „Нощните вълци“.

Пътят с дължина 19 км има четири ленти, по две във всяка посока. Железопътната линия трябва да бъде готова догодина. Мащабното съоръжение свързва Краснодарския край с полуостров Крим през Керченския пролив.

Междувременно, в деня на официалното откриване на Кримския мост, Службата за сигурност на Украйна атакува кореспондентското бюро на руската агенция „Новости“ в центъра на Киев. Задържан е ръководителят на бюрото Кирил Вишински. Засега не са повдигнати обвинения срещу него. Говорителят на службата Елена Гитлянская написа във Фейсбук, че медията е използвана от страната агресор Русия за целите на хибридната информационна война срещу Украйна.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©