Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел във връзка с най-новите събития в Газа, предаде турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на източници от министерството, предаде БТА.

Според информацията турската страна е изразила пред посланика на Израел в Анкара Ейтан Наех възраженията си във връзка със събитията в Ивицата Газа. Било е препоръчано на дипломата да се върне в Израел „за известно време“.

Същевременно посланикът на Турция в Тел Авив Кемал Йокем е бил повикан за консултации в Анкара и вече се намира в страната.

По-рано днес Анкара призова мюсюлманския свят да преразгледа връзките си с Израел. Турция поиска извънредна среща на Организацията за ислямско сътрудничество.Междувременно ден след като десетки хиляди палестинци протестираха на границата на ивицата Газа с Израел, десетки тела бяха пренесени по улиците на анклава за погребение. Общо 60 палестинци бяха убити от израелските сили по време на протестите и 35 бяха погребани днес. Сред загиналите е и 8-месечно дете. Опечалените скандираха "Аллах е велик" и "Смърт на Израел" и носеха на рамене телата на загиналите, обвити в различни знамена.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©