"Мисля, че той наистина прави нещо, върна страната си в реалния свят". Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след посрещането на освободените от Северна Корея трима американци, коментирайки действията на лидера на КНДР Ким Чен-ун, съобщава СиЕнЕн.

Припомняме, вчера КНДР освободи американците Ким Дон-чул, Ким Хак-сон и Тони Ким по време на визита на държавния секретар Майк Помпео в тоталитарната държава. В рамките на няколко седмици Помпео два пъти се срещна с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.

Тръмп посрещна Помпео и тримата американци, които пристигнаха с два самолета във военновъздушната база "Андрюс" в Мериленд.

"Мисля, че той наистина прави нещо и върна страната си в реалния свят. Мисля, че това ще бъде много голям успех. Никога не е достигано дотук, никога не е имало подобни отношения", коментира Тръмп безпрецедентното разведряване на отношенията между САЩ и КНДР.

"Големи неща могат да се случат и на това се надяваме", добави той.

Американският лидер заяви, че освобождаването на тримата американци е част от работата за ядрено разоръжаване на Северна Корея.

"Това е специална нощ за тези наистина страхотни хора. Честно, ние не мислихме, че това ще се случи и стана. Много важно нещо за всички нас", каза Тръмп преди да представи освободените американци.

На събитието присъстваха първата дама Мелания Тръмп и стотици журналисти.
http://dnesplus.bg/
   
   
Няма намерени новини
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©