Новият самолет 737 Max на "Боинг" може да остане приземен до началото на 2020 г., пише вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от "Блумбърг".

През юни се появи информация, че производителят на самолети е уверил клиентите си, че разрешава софтуерния проблем и самолетът ще се върне в небето в края на 2019 г.

Сега обаче се очаква експлоатирането на самолета да започне от януари 2020 г. "според последния сценарий", пише вестникът, позовавайки се на източници от Федералната авиационна администрация и лидери на синдикатите на пилотите.

Ситуацията е "променлива" и няма точен график, пише вестникът.

В неделя от авиопревозвача American Airlines обявиха, че няма да използват самолета до 2 ноември. Така за пети път компанията прави промяна.

Авиационните регулатори приземиха новия модел самолет след две катастрофи, при които загинаха 346 души.

Припомняме, самолет 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда загинаха. Това беше втората катастрофа с новия самолет 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди държавите да приземят този модел самолети.

Първата катастрофа с новия самолет се случи в Индонезия през октомври 2018 г., когато самолет на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max.  dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©