Манчестър Сити сключи десетгодишен спонсорски контракт с германската фирма за спортна екипировка Пума на стойност 650 млн. паунда. “Гражданите” си търсеха нов спонсор и контактуваха с Пума от ноември 2017 г. В крайна сметка двете страни са се договорили за контракт, който става вторият най-изгоден в Премиършип след сделката на Манчестър Юнайтед с Адидас.

Пума от следващия сезон ще облича не само тима на Сити, но и четирите дъщерни клубове – Съчуан Цзюн, Жирона, Мелбърн Сити и Атлетико Торке. Естествено, по-голямата част от парите от Пума ще отиват в клуба от “Етихад”, който сега получава от Найк само 20 млн. паунда годишно. За първи път възпитаниците на Пеп Гуардиола ще носят екипи на Пума по време на предсезонното турне в Азия през лятото, където ще играят приятелски мачове в Япония и Китай.

“Това е исторически ден за нас. Подобно нещо не е правено преди, това е безпрецедентно сътрудничество. Нуждаехме се от партньор, който може да се развива толкова бързо, колкото нас. Когато имаш само един партньор, това спестява време в преговорите и позволява да действаш глобално”, заяви изпълнителният директор на Сити Феран Сориано.  http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©