Футболната конфедерация на Бразилия (CBF) призова запалянковците да спрат тормоза и "расистките атаки" над халфа Фернандиньо в социалните мрежи. Футболистът на Манчестър Сити си отбеляза автогол в мача срещу Белгия и е сочен за главен виновник за отпадането на Селесао от Мондиала.

""Конфедерацията по футбол на Бразилия осъжда расистката атака срещу Фернандино и членовете на семейството му. Футболът е обединение между цветове, жанрове, култури и нации. Ние сме с теб. Расизмът няма да мине!", се казва в съобщението на конфедерацията в Инстаграм.

В последните дни в социалните мрежи бяха отправени и смъртни заплахи срещу Фернандиньо и жена му Глаусия Роза, която дори премахна профила си в Инстаграм заради многобройните атаки.

Списанието Mundo Negro също предложи помощ и подкрепа на Фернандиньо. "Поражението на Бразилия и автоголът не оправдават расизма, нищо не може да го оправдае. Ние сме с теб, Фернандиньо".

33-годишният дефанзивен халф бе яростно критикуван и преди четири години, след като бе заменен на почивката по време на разгромната загуба от Германия с 1:7 в полуфиналите на предния Мондиал в Бразилия.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©