18-годишният щангист стана вицеевропейски шампион по вдигане на тежести, взе злато в изхвърлянето.

Русе празнува от вторник вечерта представянето на 18-годишния Стилиян Гроздев, който защити името на България на Европейското първенство по вдигане на тежести, в категория до 62 килограма. Русе и България имат своя Европейски шампион по вдигане на тежести в изхвърлянето! 18-годишният Стилиян Гроздев, възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, стана първи в движението изхвърляне и вицеевропейски шампион в двубоя.

Стилиян Гроздев, който се подготвя от години под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, победи безапелационно в първото движение – изхвърляне своите съперници записвайки три успешни опита – на 125, на 132 и на 135 килограма. Трети в това движение остана другият представител на България в състезанието – Владимир Урумов, който успя да изхвърли 130 килограма.

Във второто движение – изтласкване Стилиян, който беше извеждан на подиума от личния си треньор Радослав Атанасов и старши треньорът на националния тим Иван Иванов, записа успешни опити на 152 и на 158 килограма.

При последният си опит на 165 килограма, той не успя да вдигне щангата и така загуби златото. В крайна сметка, русенецът събра двубой от 293 килограма, което му донесе среброто в крайното класиране. Владимир Урумов остана четвърти с двубой от 282 килограма.

В залата в Букурещ, където се провежда първенството, бяха президентът на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов и треньорката Кръстина Атанасова, които подкрепят русенските състезатели.

Стилян Гроздев е една от младите надежди на български щанги. Той е европейски шампион за юноши от Полша при 17-годишните и златен медалист от Израел при 20-годишните юноши. Миналата година взе бронз в изтласкването от Европейското за мъже в Сплит, а преди три години бе трети при 20-годишните в Литва.

http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©