Боряна Калейн обра титлите, треньорката й взе приза "Жулиета Шишманова"
Катрин Тасева спечели цели четири медала но турнира Гран при по художествена гимнастика в Киев. Това беше най-успешното представяне на 20-годишната ни националка.

Катрин, която имаше в началото на сезона проблеми с теглото, стартира със сребро в многобоя, в Киев, където събра 68,550 точки на 4-те уреда. Пред нея се нареди само Екатерина Селезньова (Рус) със 72,350, а трета остана друга рускиня - Мария Сергеева с 68,400. За Тасева това беше трето сребърно отличие от многобой в голямо състезание. Предишните бяха от състезанията за Световната купа в Ташкент и в София през 2017 г.

Във финалите на уредите Катрин стигна до второто място на топка с 18,150 т., което беше и най-високата й оценка в целия турнир. Тя получи тази висока оценка въпреки малката неточност в началото и пропуснатото майсторство, заради изключителното си съчетание.

На лента Тасева се пребори също за сребро със 17,400 т. На бухалки допусна грубо падане от равновесие и въпреки това си осигури бронза със 17,150 т. Обръчът обаче не донесе късмет на нашата националка. Под звуците на песента „Камино“ на Лили Иванова тя направи сериозна грешка и остана едва осма.

Боряна Калейн от клуб "Левски Триадица" пък обра всичките златни медали от държавното първенство и турнира за приза "Жулиета Шишманова". В многобоя тя доминира тотално със сбор от 67,825 т., като остави далеч зад себе си Ася Иванова от "Импала" (Ст. З) с 55,100 и Марина Иванова от "Тракия" (Пд) с 54,400 т.

На отделните уреди Калей не остави никакви шансове на съперничките си. Най-висока оценка получи на обръч – 18,100 т. На топка изпълнението й взе 17,800, на бухалки - 15,500, а на лента - 16,600.

Логично призът „Жулиета Шишманова“ отиде у треньорката на Калейн - Мариана Памукова.

Турнирът беше специален, тъй като се навършиха 40 години от най-голяма авиокатастрофа в България. При инцидента край врачанското с. Тлачене на 16 март 1978 г. загиват 73-ма души, сред които треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Жулиета Шишманова, нейната помощничка Румяна Стефанова, Албена Петрова и Валентина Кирилова, пианистката на националките Снежана Михайлова и съдийката Севдалина Попова.
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©