Платформа за разработка на Android

Android SDK изпълнява всички задачи, необходими за разработване на приложения за всички версии на Android. Тази програма е необходим инструмент за всеки разработчик, който иска да прави гладко работещи приложения за най-новите системи. Той използва Java за разработка и разчита на интегрираната среда за разработка , Android Studio , за да създава приложенията и да ги тества. Тази система работи само за приложения за Android и може да се стартира през Studio.

Рационализиране на разработката на софтуер

Този безплатен SDK за Android никога няма да остарее и никога няма да струва пари. Тъй като това е официален софтуер за разработка на приложения за Android, управляван от Google, всеки от компонентите се актуализира редовно. Това е едно от най-добрите приложения, предназначени предимно за Android.

Комплектът за разработка на софтуер , което означава SDK, интегрира обширна библиотека , програма за отстраняване на грешки, емулатор. Най-важните компоненти са наличните инструменти за платформа и инструменти за изграждане.

Това е голямо натоварване за нормалните компютри, което не го прави лека програма за разработка, но е доста мощна. Освен това идва със стръмна крива на обучение. Системата е сложна и интерфейсът е сложен. Въпреки това всеки специализиран разработчик на Android трябва да се научи как да го използва.

Как да използвам SDK инструменти?

Android SDK може да се инсталира заедно с Android Studio , но може да се използва и отделно. При изтегляне на програмата е необходимо да разархивирате всички файлове в отделна папка. Също така не се притеснявайте за версията, тъй като тя постоянно се обновява.

След като SDK се изтегли и разархивира, продължете да отваряте EXE и следвайте инструкциите. Друг начин за получаване на комплекта за разработка на софтуер е чрез изтегляне на Android Studio. Google препоръчва този процес, тъй като се зарежда и интегрира в Studio.

За да работите с програмата, имате нужда от JDK (Java Development Kit) и Studio идва с него. Освен това в SDK има мениджър под Инструменти. Тук можете да видите каква платформа ви е необходима, за да разработите приложение и да го изтеглите.

Платформа, изграждане и инструменти

Те трябва да бъдат изтеглени след инсталирането на SDK, но те са най-важните в процеса. SDK инструментите са тези, които ви позволяват да изградите APK или да превърнете приложението Java в нещо, което може да се използва на системи с Android.

Тези инструменти включват процеса на отстраняване на грешки в програмата, изображения и компилации. Освен това идва с възможност за използване на Android Device Monitor , за да гледате на какво устройство работи устройството. Тази функция прави разработката на приложения много по-рационализирана, тъй като можете да видите и разберете какво ще направи всичко.

Процесите на изграждане са много по-полезни за действителното разработване на софтуера. Тази област съдържа различни необходими инструменти, като zipalign и apksigner . Те са жизнено важни за създаването на готово за изтегляне творение. Те гарантират, че програмата работи гладко.

И накрая, инструментите на платформата са предназначени да ви държат на правилната версия на системата . Тези изтегляния на SDK се появяват редовно, като гарантират, че имате това, от което се нуждаете. Освен това, повечето системи работят назад на всяка друга операционна система, така че няма нужда да се притеснявате за разработване за по-стар оператор.

Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че това не са автоматични актуализации . Когато използвате комплекта за разработка на софтуер, внимавайте за новата версия.

Уверете се, че приемате всички SDK лицензи, преди да компилирате. Ако не го направите, ще получите „неуспешно инсталиране на следната грешка на SDK.

Отстраняване на грешки

ADB, известен още като Android Debug Bridge , е един от най-важните аспекти на разработката на приложения. Позволява на системата достъп до всяко устройство, базирано на Android. Може да се използва за инструменти на shell като logcat или за инсталиране на приложения.

Въпреки че това е отделна функция, тя попада в приложенията на платформата. Въпреки че върши по-голямата част от работата чрез емулатора , те са различни един от друг. Тази система е процесът, който позволява на емулатора да се използва от SDK.

Устройството може да бъде свързано чрез Wi-Fi или USB порт . Веднъж там, ADB позволява на потребителя да инсталира приложението на емулатора. Освен това ви позволява да копирате и редактирате файла от всяка система, към която сте свързани.

За разработчиците една от ключовите характеристики е, че позволява на контролера да прави видеоклипове и екранни снимки на изпълняваната програма. Той също така запазва профили и файлове, за да бъдат прегледани по-късно във версии след Android SDK 7.1 .

Други употреби

Друга ключова функция е емулаторът на Android . Функционира отделно от Debug Bridge, тъй като позволява на разработчика да тества приложението директно на компютъра. Системата прави всичко, разработено чрез Android SDK, функционално на компютри.

Този виртуален мениджър също ви позволява да изберете размера на екрана и типа на устройството за приложението. API или интерфейс за програмиране на приложения е друга важна функция на SDK. Има цялата необходима информация за комуникациите във всяко приложение, което се изгражда.

Алтернативи на Android SDK

Тъй като SDK е необратимо свързан с Android Studio, важно е да се разглежда конкуренцията като цяло. Eclipse дълго време беше най-добрата IDE (интегрирана среда за разработка). AS обаче има функции, които няма.

Тъй като е по-новата програма, SDK частта на Studio е по-добра от Eclipse. Има подобрен капацитет за отстраняване на грешки. Също така, скоростта му е много подобрена, намалявайки времето за опаковане на крайния продукт с цели две минути.

Flutter , който също е създаден от Google, има някои предимства като SDK. Това позволява на контролера да прави промени директно в емулатора, вместо да се налага да създава отново програмата. Освен това се различава от Android SDK, тъй като позволява изграждане на различни платформи , което позволява на iOS да бъде изграден в същия изходен код.

Като цяло приложенията, изградени в междуплатформен софтуер, не са толкова добри, колкото родните програми, но Flutter успява да избегне този куршум. Той използва Dart вместо Java като език за програмиране, което му позволява да комуникира с родните модули.

На Flutter липсва част от IDE, която има собственият SDK. В заключение, и двете са много различни и е трудно да се направи заключение. Това наистина зависи от нуждите, тъй като SDK има много предимства като роден разработчик на Java , както се вижда в статията.

Задоволени са нуждите на всеки разработчик

Google не е непознат да задоволи нуждите на своите програмисти и Android SDK идва директно от това желание. Понастоящем това е най-използваният софтуер за разработка, който използва постоянни актуализации и ревизии, за да бъде на върха, докато се разработва следващият.

Повечето от последните актуализации бяха за рационализиране на програмата. Кодирането е направено значително по-лесно чрез използване на по-ефективни командни редове. Също така проследяването на промените беше значително по-лесно чрез APK анализатор.

Technical

Title:
Android SDK 33.0.3 for Windows
Requirements:
  • Windows 8.1, Windows 7, Windows 10, Windows 8
Language:
English
Available languages:
  • English, Japanese
License:
Free
Latest update:
Friday, September 9th 2022
Author:
Google

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Изпратете
0
Shares