Безплатен скриптов език

Запознатите с уеб разработката вероятно са наясно, че PHP е един от скриптовите езици за тази среда. PHP е популярен, защото стандартният интерпретатор със Zend Engin e е безплатен. Има много безплатни библиотеки с разширения за поддръжка на потребители, които използват този език. Както при всеки софтуер, потребителите се насърчават да използват най-актуалната версия за целите на сигурността.

Този език е съвместим с широк спектър от операционни системи , включително Windows, macOS и OpenVMS. Можете да следвате PHP в Twitter . Ако сте потребител на PHP, може да се интересувате и от придобиването на elePHPant , пълнен слон с езиковото лого отстрани. Подобни приложения включват Atom или Sublime Text .

Предимства и недостатъци на PHP

PHP се реализира както на езици C, така и на C++ . Новите версии на PHP се пускат всяка година и се поддържат от три до четири години. Подобно на много отворен и безплатен софтуер, потребителите се насърчават да помагат с бета тестването . Ако решите да изтеглите този инструмент, не забравяйте да следвате наличните указания. Някои версии не се препоръчват за производство, тъй като не са напълно проверени. Потребителите могат да съобщават за грешки с PHP системата за проследяване на грешки .

PHP също надхвърля чистото уеб разработка . Може да се използва за разработване на GUI (графичен потребителски интерфейс) приложения със специално разширение. Този език може да се използва и за скриптове от команден ред . Това е изключително популярен език, използван за сайтове като Wikipedia и сайтове за управление на съдържанието като WordPress. Въпреки това, той е известен и със своите недостатъци в сигурността.

Как да използвам PHP?

Ако никога досега не сте използвали този език, изтеглете XAMPP , средата за разработка на PHP . След това използвайте съветника за настройка, за да завършите процеса на инсталиране. След като съветникът за настройка приключи, можете да започнете да пишете кода си с любимия си редактор на код, като Atom или Sublime.

От страна на сървъра, бекенд шеф

PHP е навсякъде в интернет. Повечето уеб разработчици вече трябва да имат опит с PHP. Например PHP е по-лесен за използване от Python. PHP е полезен и при работа с бази данни.

Можете също да го използвате за вграждане в HTML . Това го прави идеален за онлайн бизнес дейности.

Технически

Заглавие:
PHP 8.1.0 за Windows
Изисквания:
  • Windows 98, Windows 8, Windows NT, Windows 2003, Windows ME, Windows 7, Windows Vista, Windows 2000, Windows 98 SE
език:
Английски
Разрешително:
Безплатно
автор:
PHP групата

http://windows.php.net/

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Изпратете
0
Shares