Tux Paint е безплатно, наградено приложение за рисуване, насочено към деца на възраст от 3 до 12 години (предучилищни и K-6). Tux Paint се използва в училищата по света като дейност по рисуване за компютърна грамотност. Има лесен за използване интерфейс, който е комбиниран със забавни звукови ефекти и окуражаващ анимационен талисман, наречен Тукс, който се появява в долната част на екрана, за да даде съвети, подсказки и информация, за да напътства децата, докато използват приложението.

Като начало на децата се представя празно платно и различни инструменти, които да им помогнат да бъдат креативни. Инструментите за рисуване са налични върху платното за рисуване и са лесно достъпни. Платното е с фиксиран размер, така че няма нужда да се притеснявате за „пиксели“ или „инчове“, когато правите нова картина. Цялата програма се побира на екран с размери до 640x480 и може да се показва на цял екран, за да маскира основния „десктоп“ интерфейс на компютъра. (По подразбиране е режим 800x600, но може да работи и при по-големи размери и в портретен или пейзажен режим.)

За зареждане и запазване на изображения се използва прост дисплей с миниатюри, така че не е необходимо познаване на структурата на файловата система. Дори имената на файловете не са необходими. Интерфейсът е едновременно забавен и полезен за използване от деца. Освен това може да се конфигурира и опциите за звукови ефекти, печат и излизане могат да бъдат деактивирани. Tux Paint има масивна многоезична поддръжка, като части от Tux Paint са преведени на 129 езика

Като цяло, Tux Paint е страхотен инструмент, който позволява на децата в предучилищна възраст да продължат да изследват своята креативност. Той има прост интерфейс, който младите умове могат лесно да разберат и има множество различни инструменти за рисуване; от четки и печати до алтернативни цветови палитри. Текстът може да се въвежда с различни шрифтове, а има и инструмент за ефекти, с който да работите.

Technical

Title:
Tux Paint 0.9.28 for Windows
Requirements:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows 2000, Windows Vista
Language:
English
Available languages:
  • English, Arabic, Czech, Danish, German, Greek, Spanish, Finnish, French, Italian, Japanese, Korean, Dutch, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Turkish, Chinese
License:
Free
Latest update:
Tuesday, June 14th 2022
Author:
Tux Paint Project

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares