Графичен инструмент Paint

Microsoft оживява през 1985 г. и MS Paint съществува оттогава като част от работата на Microsoft. Това е инструмент, който можете да използвате, за да създавате пикселно изкуство и да правите прости рисунки на компютъра без трудностите, създавани от по-напреднал софтуер като Photoshop.

Ефективен потребителски интерфейс

Paint е запазил подобен дисплей в продължение на много години, което го прави лесен за разбиране от потребителите на Microsoft. Има два раздела в горната част на екрана и един вляво, които предоставят най-важната информация.

Най-горният дисплей се грижи за всички настройки и запазване. Другите две се променят в зависимост от това, което правите, така че да можете да видите наличните опции за форматиране или четка за редактиране на картини или създаване на скици.

Инструменти

Софтуерът е оборудван за обработка на електронни чертежи, което ви позволява да създавате и редактирате снимки. Освен това осигурява поддръжка за най-често срещаните файлови формати като JPEG, GIF, BMP и PNG.

Наличен е широк набор от четки за рисуване. В програмата обаче липсват филтри, наслояване или инструменти за ретуширане на снимки. Тези опции са стандартни в повечето софтуери за редактиране на снимки днес, но това не е изчакване, за което се използва MS Paint.

Простота

Основният фокус на MSP е да поддържа рисуването просто. Когато вземете Paint срещу Photoshop или Lightroom, той не може да направи детайлни промени, които другият софтуер може. Всеки обаче може да вземе MSP и да го използва, за да създаде изображенията, които желае. Той е стандартизиран по опростен начин.

Отхвърлена програма

В момента Paint вече не идва с Windows 10. Стандартният софтуер за скициране, който идва с Microsoft Windows, е Paint 3D. Въпреки това, той все още може да се използва във всяка операционна система на Microsoft.

Лесно за разгадаване

Ако не искате да се затъвате в сложни приложения за редактиране на снимки или искате да рисувате бързи скици, Paint е нещо, което трябва да изтеглите. Иначе това е реликва от миналото, която сериозните редактори на снимки трябва да предадат.

Technical

Title:
MS Paint 5.1.2600.5918 for Windows
Requirements:
  • Windows 8, Windows 10, Windows XP, Windows 7, Windows 8.1, Windows Vista
Language:
English
Available languages:
  • English, Arabic, Chinese, Czech, Danish, German, Greek, Spanish, Finnish, French, Italian, Japanese, Korean, Dutch, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Turkish
License:
Free
Latest update:
Thursday, August 12th 2021
Author:
Microsoft Corporation

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares