Рамка за разработка от Microsoft

.NET е платформа за разработване и управление на приложения . Предлага се с разнообразие от инструменти за кодиране, езици и библиотеки, които ви позволяват да създавате сложни команди. Има много различни реализации на .NET, включително Windows, Linux и iOS. Всички те произхождат от .NET framework, който поддържа услуги като поддръжка на уебсайтове и настолни приложения.

Разработване на софтуер

За потребители на Windows .NET framework е пакет, който се инсталира във вашето устройство Тази версия, 4.8, идва с Windows 7 SP1. Актуализациите идват по график и обикновено се инсталира при актуализация на Windows. Като разработчик винаги трябва да имате най-новата версия на .NET. Веднъж надстроени до по-късна версия, предишните корекции на .NET framework няма да се инсталират. За да стартирате приложения, създадени от тази платформа, ще трябва да използвате .NET. Версиите, необходими за нормалното изпълнение на определени програми, не зависят от конкретна корекция, но актуализациите може да попречат на механиката на вашите приложения.

.NET framework има какво да предложи. Някои от добавките ще ви помогнат много повече при конкретни задачи. Разгледайте пакета за разработчици , след като изтеглите най-новата версия - той позволява достъп от Visual Studio. Може да се наложи да използвате инсталационни скриптове, за да получите точните пакети, от които се нуждаете. Имайте предвид, че най-новата корекция винаги ще замени текущата. Ако вашите приложения се нуждаят от определени аспекти на предишния състав на .NET, не забравяйте да правите избирателни актуализации.

В допълнение към повишената гъвкавост и въздействащите компоненти за отстраняване на грешки, най-новата версия на .NET предлага и няколко нови функции. Ще разгледате базови класове, Windows Communication Foundation (WCF), Windows Presentation Foundation (WPF) и среда за изпълнение на общ език.

Подобрена достъпност

В новата, стабилна версия 4.8, .NET framework адресира критични проблеми, които бяха често срещани в предишните корекции. Едно от тях е криптографското изключение, което се хвърля в производствените системи. Това се дължи на това, че малко разработчици изпълняват своите машини в режим FIPS (Федерални стандарти за обработка на информация). Преди криптографските доставчици, които не са преминали през конфигурации на FIPS, биха били отхвърлени. Това вече не е така в актуализирания .NET.

Пачовете идват с подобрения на външната библиотека за компресиране на Zlib под библиотеката на базовия клас (BCL). Когато използвате X509Certificate2, появата на обектни финализации е намалена. Това се отнася за всички свързани типове кодове.

Нови команди, като ServiceHealthBehavior , се въвеждат чрез WCF. Здравните крайни точки се използват за наблюдение на здравословното състояние на определени услуги. Новото поведение на WCF позволява на потребителите да получават статус на изправност на услугата в HTTP кодове . Може също така да публикува полезна информация за услуга, включително текущо състояние, брой дросели и капацитет. Ще трябва да научите кодовите редове за новите команди, за да изпълните поведението.

Други подобрения включват достъпност в Windows Forms. Направени са промени, така че данните от приложението да се предават по-добре за хората с увредено зрение. Това не са основни корекции на системите, така че не засягат обикновените потребители.

 

Поправки на грешки, коригирани при обработката на многостойностни HTTP заглавки на ASP.Net и течове на памет, засягащи HttpWebRequest и WPF. Алгоритмите за хеширане за задачи като генератор на контролни суми на XOML файлове и изчисления на вътрешна памет също са модифицирани. Тази промяна е зададена по подразбиране, така че ако искате да използвате старите алгоритми, ще трябва да я върнете ръчно.

Високи подобрения на DPI

Някои функции идват с Windows Presentation Foundation (WPF), като високо DPI (точки на инч) подобрение. Това е полезно, ако искате да актуализирате приложение, за да обработва промените на дисплея в по-висок мащаб. Това ще позволи на приложението да поддържа ясен дисплей на всяка платформа. Приложения, които използват по-стар софтуер за програмиране, като Windows Forms или Win32, не могат да се адаптират към DPI мащабиране без допълнително кодиране. Това води до замъглено изобразяване с ниско качество. Подобренията на DPI елиминират подобни проблеми.

 Друга функция, включена в WPF, е добавената поддръжка за хоствана HWND (Handle to a Window) и взаимодействие на Windows Form в приложения с висок DPI. Те трябва да се изпълняват на платформи, които поддържат DPI мащабиране в смесен режим. Ако имате Windows 10, актуализациите за това вече трябва да са инсталирани. Приложенията, които се изпълняват в тези платформи, и техните компоненти вече са мащабирани и оразмерени по подходящ начин

 Ще забележите и незначителни промени в дисплея като етикетите на Window Forms. Тези етикети ще бъдат автоматично изобразени с висок контраст, когато режимът HC е активиран. Проблемите с темата за контролите на ComboBox също са коригирани, докато сте в режим на висок контраст.

Common language runtime

Времето за изпълнение в .NET framework е подобрено в много аспекти. Въпреки че нямаше критични проблеми с предишните версии, бяха доставени много промени в QoL. Постоянните грешки на JIT компилатора са коригирани. Новият компилатор JIT (точно навреме) в тази версия на .NET framework е базиран на този на .NET Core 2.1. Други компоненти също са оптимизирани.

 Проблемите с управлението на паметта на NGEN (генератор на собствени изображения) също са подобрени. Данните, получени от NGEN изображения, вече не са склонни към модификации на паметта. Ще забележите и допълнителна мощност при срещу зловреден софтуер сканирането . Това вече ще сканира за всички сглобки. В по-ранни версии, ако сте използвали Windows Defender , средата за изпълнение ще сканира всички файлове, заредени от нея. Изключението е, че ако тези модули са заредени от други източници, те няма да бъдат сканирани. Това може да доведе до неоткрит шпионски софтуер. Този проблем е решен в най-новата версия на .NET.

Гъвкавост

.NET framework е една от най-универсалните и популярни платформи в днешната индустрия за разработка. Кодирането може да не е за всеки и .NET определено не е подходящ за начинаещи. Но платформата идва с много решения за това. Можете да започнете, като използвате .NET стандарт или .NET Core, която е програма с отворен код. Проблемът с .NET framework е, че актуализациите обикновено отнемат много време за оптимизиране. Освен това, ако разработвате приложение на една конкретна версия, новите версии може да попречат на текущия напредък. Също така е трудно да се поддържа или инсталира по-стара версия, ако .NET вече е актуализиран.

Technical

Title:
Microsoft .NET Framework 4.8.1 for Windows
Requirements:
  • Windows 2003, Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Vista
Language:
English
Available languages:
  • English, Arabic, Czech, Danish, German, Greek, Spanish, Finnish, French, Italian, Japanese, Korean, Dutch, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Turkish, Chinese
License:
Free
Latest update:
Tuesday, August 16th 2022
Author:
Microsoft

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Изпратете