ESET NOD32 е антивирусно решение за Windows

ESET е антивирусна компания със седалище в Братислава, Словакия. Съществува от 1992 г., през което време те са спечелили множество награди за своя антивирусен софтуер . Днес те са едни от водещите в бизнеса с антивирусен софтуер. Въпреки че предлагат безплатна основна версия, наистина техните премиум версии са това, за което са толкова високо класирани.

ESET NOD32 може да иска от вас да плащате годишна такса за техния софтуер и услуга, но всъщност е на доста разумна цена, когато го сравнявате с друг първокласен антивирусен софтуер . Не само това, но ESET NOD32 също има огромен набор от функции, които се представиха изключително добре при стриктно тестване.

Основните характеристики на ESET NOD32 са:

 

 • антивирусна
 • антишпионски софтуер
 • защитна стена

 

Освен това има защита на уеб камера, мениджър на пароли, анти-фишинг и анти-спам. Нещо повече, той предлага ransomware shield, банкова защита и защита на плащанията, родителски контрол, геймърски режим и UEFI скенер. Списъкът продължава. Има защита против кражба, защита от мрежови атаки, защита от ботнет, свързан домашен монитор и сигурно криптиране на данни.

Със сигурност има впечатляващ набор от помощни програми. Програмата ESET Smart Security (нейната версия от висок клас) има още няколко, включително:

 

 • мениджър на пароли
 • защита от атаки, базирана на скриптове
 • облачно сканиране

 

Не само това, когато софтуерът беше тестван срещу някои от тестовите файлове за злонамерен софтуер на EICAR (Европейският институт за компютърни антивирусни изследвания), той блокира всеки един, включително рекламен софтуер и троянски коне.

ESET NOD32 има чист, лесен за използване интерфейс и в трите си първокласни софтуерни опции. Но, разбира се, функциите и нивото на защита варират от софтуер до софтуер. Премиум антивирусният софтуер от начално ниво на ESET се нарича просто „ESET NOD32 Antivirus“ . С този софтуер идва антивирусен и антишпионски софтуер, антифишинг, геймърски режим, блокиране на експлойти, UEFI скенер, облачно сканиране и:

 • малък системен отпечатък
 • защита от атаки, базирана на скриптове
 • рансъмуер щит

 

Както и безплатна поддръжка на вашия местен език и мениджър на лицензи.

Както можете да видите, списъкът е по-кратък от функциите, изброени по-горе, които бяха за премиум софтуера от най-високо ниво, ESET Smart Security Premium. Има и софтуер от среден клас, наречен „ ESET Internet Security “, който има всички функции на ESET NOD 32 Antivirus плюс:

 

 • банкова и платежна защита
 • лична защитна стена
 • анти спам

 

Той също така предлага защита от мрежови атаки, защита от ботнет, родителски контрол, защита на уеб камера, свързан домашен монитор и защита срещу кражба (за компютри с Windows).

Няма огромна разлика в цените между трите от тези първокласни софтуерни опции, но си струва да помислите внимателно кои функции наистина ви трябват, преди да скочите към една от тях.

Как можете да стартирате тази програма?

За да се регистрирате в ESET, трябва само да въведете основна информация като вашето име, адрес и информация за плащане с карта. Има налична версия за Mac, но ако изтегляте програмата на Windows, изтеглянето на инсталационния файл трябва да отнеме по-малко от минута. След като сте изпълнили стъпките за инсталиране и сте отворили програмата, ще трябва да актуализирате продукта. в реално време Това позволява защитата от злонамерен софтуер и заплахи да работи. Актуализацията отнема около десет минути, но това не е актуализация, която искате да пропуснете.

Най-новите версии на ESET NOD32 (от 9 до 13) изискват минимум Windows Home Server или Windows Vista, за да работят . По-старите версии на програмата (от 3 до 9) могат да работят с Windows XP (или Windows 2000 в най-ранните версии). Бъдете предупредени, по-старият антивирусен софтуер няма да предлага същото ниво на защита или функции като най-новите версии.

Има ли по-добър антивирусен софтуер?

ESET NOD32 няма някои функции в сравнение с други програми, включително автоматични актуализации на приложения, VPN, файлов шредер, почистване на файлове и поставяне на подозрителни елементи в пясъчник.

Сравнете това с друг голям антивирусен софтуер като Avast , който може да предложи всички тези функции. На Avast обаче липсват много от функциите, които има ESET, включително банкова защита и защита на плащанията, родителски контрол, геймърски режим, UEFI скенер, защита срещу кражба, ботнет защита и други. Не само това, но ESET NOD32 също дава по-добри резултати спрямо тестовете за зловреден софтуер на EICAR .

ESET също е значително по-евтин от Avast. Най-скъпият софтуер на ESET ( ESET Smart Security Premium ) е по-евтин от базовия софтуер на Avast. Единственото изключение от това е, че ако искате да купувате на едро, Avast има по-добри оферти.

ESET NOD32 е изключително високопроизводителен антивирусен софтуер . Той е сравним или по-добър от всички водещи компании за антивирусен софтуер, включително Avast, Norton Antivirus , Sophos и др. ESET също така разполага с огромен набор от функции, надминавайки повечето от своите конкуренти. Ценовите точки за неговите продукти също са много по-разумни от повечето премиум антивирусни програми.

Трябва ли да изтеглите ESET NOD32?

Ако търсите висококачествен антивирусен софтуер с множество допълнителни функции, които създават полезен пакет за защита, тогава изберете ESET NOD32. Единственото предупреждение е, че ако искате да защитите повече от пет устройства, съотношението цена/качество бързо пада надолу.

Technical

Title:
ESET NOD32 AntiVirus 64-bit 13.1.21.0 for Windows
Requirements:
 • Windows 8.1, Windows 7, Windows 10, Windows 8
Language:
English
Available languages:
 • English, German, Spanish, French, Italian, Japanese, Polish, Chinese
License:
Trial version
Latest update:
Friday, September 17th 2021
Author:
ESET

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares