Безплатно приложение за анализ и моделиране на данни

Microsoft Power BI Desktop е безплатно придружаващо приложение към тяхната програма Power BI, която е услуга, базирана на абонамент. Тя ви позволява да обединявате данни от множество източници и да създавате мощно проницателно моделиране на данни и отчети. Това е усъвършенствана форма на Microsoft Excel , но това приложение комбинира информацията в централно табло за управление.

За какво се използва Microsoft Power BI?

Power BI е колекция от софтуерни услуги, приложения и конектори. Придружаващото приложение за настолен компютър улеснява отчитането на вашите анализи и моделиране на данни . Той ви предоставя управлявана от AI информация от данните на вашата организация, като я представя във формат на таблото за управление, който може да се персонализира.

Придружаващото приложение Power BI Desktop добавя още повече мощност, като улеснява изготвянето на отчети за вашите данни, за да предостави прозрения и да стимулира вземането на решения.

Microsoft Power BI безплатен ли е?

Придружаващото приложение е безплатно, но работи само във връзка с услугата Power BI на Microsoft, за която се нуждаете от абонамент. Въпреки това, с абонамента за пакета Microsoft 365 E5 , Power BI е включен, така че това е просто случай на инсталиране на придружаващото BI приложение.

Power BI на Microsoft се предлага в три услуги с абонаментен план . Power BI Pro се таксува на месечна база за всеки потребител. Докато Power BI Premium има два модела на месечно плащане: на потребител и на капацитет.

Microsoft Power BI лесен ли е за научаване?

Както при всички свои софтуерни решения, Microsoft предоставя изчерпателни ресурси за обучение . Има обучение за потребители от всички нива с насочено обучение с помощта на видеоклипове и статии, които ви превеждат през всяка стъпка за най-използваните задачи. Освен това има и пълна библиотека от документи, обхващащи всеки аспект на Power BI и примери за това как други компании използват програмата.

Първокласен анализ на данни

С непрекъснато нарастващия брой начини за получаване на данни, свързани с бизнеса и клиентите, предизвикателството е как да се използват тези данни, за да се вземат възможно най-умните решения. Когато добавите компаньона за настолен компютър към услугата Power BI на Microsoft, това приложение прави изключително лесно копането в данните, за да даде възможност на хората, които вземат решения във вашия екип.

Независимо дали сте нов в света на обработката на данни или опитен професионалист, който иска да повиши ефективността, Power BI Desktop е отличен в това да ви помага да създавате отчети въз основа на информацията, която е на една ръка разстояние.

Technical

Title:
Power BI Desktop 2.91.701.0 for Windows
Requirements:
  • Windows 10
Language:
English
Available languages:
  • English, Spanish, Danish, Dutch, French, Italian, Portuguese, Arabic
License:
Free
Latest update:
Friday, April 30th 2021
Author:
Microsoft Corporation

СВАЛИ ОТ ТУК

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares