Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за тежката катастрофа на магистрала "Тракия" край Вакарел, при която загинаха шестима души и 20 бяха ранени.

Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след катастрофата между нейната кола и автобус, в който се намираха загиналите и ранените.

Според съда е налице обосновано предположение, че тя е извършила това, в което е обвинена, като не е проявила необходимата отговорност на пътя.

Заради тежестта на престъплението, наказанието, което я грози, е от над 5 години лишаване от свобода.

Освен това беше взет предвид и фактът, че деянието е извършено в кратко време, след като е хваната да шофира след употреба на алкохол.

"Искам да изкажа искрени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не очаквам да ме разберат, но съжалявам, съжалявам", каза пред съда Цвета Таскова.

"Разпитани са над 30 свидетели. От тях личи неадекватни действия от страна на обвиняемата. Тя е започнала изпреварване, като е допуснала да настъпи удар и вследствие на което е настъпила смъртта на 6 лица. Това престъпление е по непредпазливост. Представлява и лична трагедия за самата обвиняема", заяви Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор, цитиран от Нова телевизия.


Той допълни, че Таскова не е била внимателна на пътя и така се е стигнало до тежкия инцидент.

Според прокуратурата шофьорът на автобуса няма никаква вина за инцидента. Затова и поискаха на Таскова да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

"Липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара, разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното за движение", репликираха от защитата на Таскова и допълниха, че за няколко дни разследване е невъзможно да се установи фактическата обстановка, защото делото е сложно.
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©