Групата Moto-Pfohe, официален представител за България на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover, вече е собственост на японска корпорация, обявиха от компанията. Цената на сделката не се съобщава.

Досегашен собственик бе Hugo Pfohe GmbH. След одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) собствеността ще премине в Sumitomo Corporation - огромна японска корпорация с интереси в редица сектори и два завода в България.

Споразумението бе подписано между Филип Пфое и Томохиро Йонияма, генерален мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на корпорацията.

"С придобиването ? от страна на Sumitomo Corporation, фирмената група Мото-Пфое става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни", казват от компанията. От съобщението става ясно, че името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на Мото-Пфое остават същите след преминаването под управлението на новите собственици.

Мото-Пфое е една от първите частни автомобилни компании в България. Създадена е на 26 юли 1991 г. като еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на "Хуго Пфое"GmbH, Хамбург, Германия.

Има 17 представителства - собствени търговско-сервизни комплекси и дилъри - в 16 града на страната. В групата Мото-Пфое са още застрахователният брокер "Пфое Агенция" ЕООД и "Мото-Пфое Лизинг" ЕООД. Портфолиото на дейността включва продажба и сервизиране на нови и употребявани автомобили, краткосрочни и дългосрочни наеми, фул сервиз, застраховки, резервни части, аксесоари, финансиране на автомобилни сделки.

"Хуго Пфое" е един от най-големите дилъри на автомобили в северна Германия, основан през 1919 г. Освен марките, които предлага в България, в дилърствата се продават и модели на Mazda, Kia, BMW и MINI.

В България бизнесът започва след като през 1988 г. Карл-Хайнз Пфое представя за първи път в София употребявани модели на Ford. Три години по-късно е създадено дъщерното дружество Мото-Пфое.

Sumitomo днес притежава два завода в България - в Карнобат и Мездра, като произвежда автомобилни кабели. Основни клиенти са марките от Volkswagen Group. Трети завод в Сливен, с който компанията работи, е собственост на поддоставчика Атес ЕООД.

"Щастлив съм с фантастичния успех на Мото-Пфое през изминалия над четвърт век от основаването ? от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на Sumitomo Corporation намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса на фирмената група Мото-Пфое", сподели Филип Пфое при подписването на договора.

"Изключителните постижения на Мото-Пфое и силните позиции на групата на българския пазар направиха сериозно впечатление в Sumitomo Corporation. Корпорацията има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с Мото-Пфое, за да стъпим на исторически здравата основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното ? развитие в бъдеще.

Същевременно, има много какво ние да научим от Мото-Пфое. Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на Мото-Пфое, както и с клиентите и партньорите на компанията"
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©