От 13-ти до 16-ти септември всички любители и почитатели на новите технологии ще имат възможност да видят цялата гама от иновации в сектора на електромобилитe. Предстои първото международно специализирано изложение "Електромобилите - Експо 2018". То е под надслов "Предизвикай бъдещето" и под патронажа на министъра на околната среда Нено Димов.

Още от ръководителя на проекта Димитрина Христева:

„Изложението е проект на две фирми - една авторитетна комуникационна компания и вероятно най-добрата фирма за планирано строителство на Балканите. Противно на бизнеслогиката, идеята за него възникна от ентусиазъм. Неслучайно избрахме мотото "Предизвикай бъдещето", защото електромобилите са бъдещето на транспорта и мобилността. Аз имам и личен мотив - бях част от екипа, който организира първата електромобилна конференция през 2011-та. Лично участвах в поставянето на една от първите зарядни станции в София. От онези дни до днес вече имаме много зарядни станции, имаме много повече хидро- и електромобили по улиците и най-хубавото е, че имаме млади изобретатели“.

В това изложение ще участват 18 световни и български марки електромобили. Има разработени модели по идеи на студенти от Техническия университет.

„Тази разработка взе второ място в Европа по енергийна ефективност в тазгодишно издание. Изложението ще покаже, че този сегмент от пазара предлага най-различни възможности като марки, като модели, като технологии, като цени. Цените на батериите падат, което прави тези автомобили много по-достъпни. Например от София до Пловдив може да стигнете за 3-4 лева. Първоначалната инвестиция в електромобил до няколко години може да се изравни с цените на конвеционалните автомобили. Освен чисти, модерни, удобни, функционални, тези коли са носители на всички технологии за улеснение при шофиране, за безопасност.“

През 2017-та броят на електрическите автобуси по света е достигнал 370 000     http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 13.12.2019


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.75034 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.34209 BGN (up)
    • 1 CHF = 1.78094 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©