Тежкотоварните и пътническите превозни средства, които са с товароносимост над 3,5 тона, са включени вече в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства /МПС/. Това отбеляза министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на депутатски въпрос, предаде БТА.

Досега превозните средства от категориите Н2, Н3, М2, М3 са оставали встрани от специфичния контрол, който се извършва по отношение на събирането и разкомплекотването на излезлите от употреба моторни превозни средства от леките категории, посочи Димов. Според него това поражда две негативни тенденции - извършване на нерегламентирано и неекологосъобразни дейности по разкомплектоването на излезлите от употреба МПС от категорията Н2, Н3, М2, М3, в това число и изоставяне, натрупване на отпадъци, изгаряне на масла и пластмаси, изтичане на опасни и охлаждащи течности; поради липсата на нормативно поставени цели за висока степен на рециклиране има интерес единствено към съдържанието на метал и по тази причина останалата част от тези превозни средства не се рециклира, а така се губят значителни количества рециклируеми суровини.

По отношение на моторните превозни средства от категориите Н2, Н3, М2, М3 предложената цел е 96 процента оползотворяване и 94 процента рециклиране на един брой излязло от употреба моторно превозни средство, каза министърът.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 13.12.2019


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.75034 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.34209 BGN (up)
    • 1 CHF = 1.78094 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©