Руският производител КАМАЗ за първи път днес ще качи случайно избрани пътници на новия си автономен електрически бус, предават световните агенции. Досега моделът е возил само официални лица. Работещият прототип бе представен преди дни.

Първите пътници ще бъдат футболни фенове, които са в град Казан за Световното първенство. Малките бусове ще изминат 650 метра от по предварително определен празен път, край който ще има ограда, която да ограничи достъпа на други хора и животни. КАМАЗ -1221 SHATL ще спре малко преди входа на стадиона.

Предопределеният маршрут показва вниманието на компанията в страна, в която автономните автомобили са забранени от закона, а правителството се притеснява, че всеки инцидент ще увреди имиджа на Русия.КАМАЗ са имали желание за по-дълъг маршрут, но са получили забрана.

Дължината на модела е 4,6 метра, а в него могат да се возят между 8 и 12 души, включително правостоящи.

И все пак бусът показва ясно технологичните намерения на страната и президента Владимир Путин, който по-рано тази година съобщи, че се разработва автономна подводница с ядрени оръжия.

Путин подкрепя и промяната към автономен транспорт в градовете. КАМАЗ, собственост на германската Daimler AG и Rostec, водена от близкия до Путин Сергей Чемезов, вече тества автономен камион близо до новия мост в Крим миналия месец.

Днешният тест ще покаже и новото поколение 5G комуникации, което е изключително важно за автономните превозни средства. Мрежата е осигурена от MegaFon - вторият най-голям телеком в Русия.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 13.12.2019


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.75034 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.34209 BGN (up)
    • 1 CHF = 1.78094 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©