Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, съобщават от АПИ.

Услугата е достъпна в сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли.

В бр. 60 на "Държавен вестник" от днес са обнародвани и влизат в сила промените в Закона за пътищата, с които търговската експлоатация на тол системата, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. и съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства.

До въвеждането на тол системата тежкотоварните автомобили ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка - месечна, седмична или дневна.

Припомняме, от БСП алармираха, че по граничните пунктове не се предлагат в продажба месечни винетки и поискаха обяснение от министър Петя Аврамова. Тя дойде в парламента и посочи, че прекъсването на продажбата на месечни винетки е направено след влизането на закона в сила и със знанието и съгласието на превозваческия бранш.

По този повод депутатите влязоха в сблъсък по отношение на въвеждането на тол системата. От БСП са убедени, че правителството на ГЕРБ няма административния капацитет да се справи с реформата в сектора въпреки обещанията и очакванията си за печалба, която да бъде вложена в ремонт и поддръжка на пътищата в страната. dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 13.12.2019


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.75034 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.34209 BGN (up)
    • 1 CHF = 1.78094 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©