Лятото отбелязва началото на сезона на барбекютата, пикниците в парка и дългите топли нощи. Слънчевите дни са причина да се усмихваме повече, наслаждавайки се на хубавото време, но вечерите понякога са свързани с неприятни емоции, вследствие на досадно жужене, докато се опитваме да заспим.

На сутринта се будим, за да открием, че по цялото тяло сме на червени точки, придружени от неистов дразнещ сърбеж. Виновниците за този дискомфорт са само едни - комарите.

Всеки е страдал от гнева на тези кръвожадни насекоми, но има няколко домашни варианта, предложени от Rentokil, за третиране на кожата, благодарение на които можем да успокоим ухапаното място.

Паста за зъби

Пастата за зъби е страхотно лечение, което помага за борбата с досадния сърбеж след вечерята за на комарите за наша сметка. Ментовият аромат от пастата за зъби действа като охлаждащ агент, който държи ума ни отклонен от желанието да чешем. Пастата за зъби спомага и за намаляване на подуването чрез елиминиране на натрупването на течност.

Пчелен мед

Медът е естествен антибиотик и действа много успокояващо. Ако и вие, като нас, атакувате с нокти всяко ухапване от комари, то тогава медът е чудесен начин за лечение, особено ако вече сме започнали голямото чесане и не можем да спрем.

Обелка от банан

Вероятно звучи странно, но банановата кора е друг чудесен начин за лечение. Това се дължи на естествените масла, открити в кората на бананите. За целта просто трябва да разтрием вътрешната страна на банановата коричка върху ухапаното място и да изчакаме, докато раздразнителният сърбеж отшуми.

Лед

Точно както при ужилванията от оси и пчелни, ледът е чудесен начин за лечение на щетите от гулая на комарите. Взимаме пакет с лед или торбичка със замразен грах и го поставяме върху ухапаното от комарите място. Температурата на леда ще помогне да се охлади засегнатата площ, да се намали зачервяването и да се сложи край на сърбящия апокалипс.

Алое вера

Знаете ли, че алое вера е фантастичен, естествен, антисептичен агент? Това го прави добър натурален лек за ухапване от комари. Витамините и минералите, открити в алоето, ни помагат да намалим болката, подуването и сърбежа, като същевременно ускоряват и лечението.

Прясно алое вера или гел от растението действа перфектно като домашно средство за защита. За да се уверим, че температурата е подходяща, преди да приложим алоето върху кожата си, просто го оставяме в хладилника за 10 минути. Всичко, което трябва да направим след това, е да разтрием върху засегнатия участък и да оставим алое вера да задейства магията си.

Алтернативен вариант

Това предложение е по-скоро временно решение, но все пак има резултат. Правим Х знак върху подутината, оставена от комара, като използваме нокътя си. Не натискаме прекалено силно, защото не искаме да пробием кожата си, просто достатъчно, за да направим вдлъбнатина. Това ще помогне да спрем сърбежа временно, който обаче ще се върне, когато X изчезне.

Охлаждащ балсам "Хималая"

Не само, че помага да се оттървем от запушения нос, но също така е доказано, че намалява сърбежа от ухапвания от комари при някои хора. Подобно на пастата за зъби, съставките на основата на ментола в този продукт, смесени с масло от камфор, са незаменими за справяне с проблема.    http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©