В продължение на няколко дни парижани ще могат да се къпят в славата на втората титла на френския национален отбор на Световното първенство по футбол дори в най-горещите мигове на пътуване с метрото, предаде ДПА.

Столичната служба по транспорта временно преименува шест метростанции в чест на "петлите" и треньора им Дидие Дешан (Didier Deschamps).

Станцията Шанз-Елизе Клемансо (Champs Elysees-Clemenceau) под прочутия булевард, водещ към Триумфалната арка, временно ще се казва Дешанз-Елизе Клемансо (Deschamps Elysees-Clemenceau).

Жилавият баск, който бе капитан на "петлите" при първата им световна титла през 1998 г. и техен треньор при втората в Русия тази година е почетен и на метростанция Нотр-Дам де Шан (Notre-Dame des Champs), която в момента се казва Нотр Дидие Дешан (Notre Didier Deschamps - Нашият Дидие Дешан).

Станция Шарл Де Гол-Етоал под Триумфалната арка се превърна в Он а 2 Етоал (On a 2 Etoiles - Имаме две звезди).


А пък станция Виктор Юго сега носи името Виктор Юго Лорис, съчетавайки имената на писателя от 19-и век и вратаря от 21-и.


Запалянковците обаче няма да могат да слязат на Дешанз-Елизе Клемансо или на Он а 2 Етоал, за да гледат победното шествие на отбора по булевард "Шанз-Елизе". Двете станции са затворени за няколко часа от съображения за сигурност.


От другата страна на Ламанша лондонското метро почете треньора на английския футболен отбор Гарет Саутгейт.


Станция "Саутгейт" в северната част на Лондон сега е с нови табели "Гарет Саутгейт", за да отбележи завръщането на отбора от Русия.

"Следваща спирка - Гарет Саутгейт! За отпразнуване на постиженията на английския футболен отбор това лято Лондонската транспортна служба и Виза Ю Кей временно преименуваха станцията Саутгейт", съобщи транспортната служба в Туитър и прикани пътуващите да постнат свои селфита пред някоя от новите табели на станцията.

Преименуването ще е за 48 часа.

"Благодаря, момчета, всички много се гордеем с вас", туитна Виза Ю Кей.

Саутгейт доведе отбора до полуфинал на Световното първенство по футбол, с което надхвърли очакванията на повечето фенове и коментатори.        http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©