Целулитът несъмнено е в първите десет притеснения с пристигането на лятото. Той обаче не е само естетически проблем, но засяга и нашето здраве.

Понякога, особено в случаите на отоциален целулит, има симптоми като интензивна болка, възпаление или втвърдяване на засегнатите области на тялото. Целулитът обикновено се свързва с нарушение на кръвоносните и лимфните нива и с тенденция към задържане на течности, което се влошава от високите температури.

И, ако нашата кръвоносна система не работи правилно, отпадъчните вещества (течности и токсини), които лимфната система транспортира, не могат да бъдат елиминирани по естествен път. Така те застават в тъканите и образуват досадния целулит.

Ето защо, нито скъпите кремове, нито чудодейните лечения ще помогнат. Според експертите най-доброто и най-ефективното антицелулитно решение се състои в спазването на здравословна диета и адекватна система за упражнения, пише Hola.

Водата

Водата е изключително полезна срещу целулита, защото помага да се елиминират токсините, които благоприятстват натрупването на мазнини. Консумирането на малко вода води до задържане на течности, което, както казахме, ускорява появата на целулита. Най-добре е приемът на вода да се разпределя през целия ден, за предпочитане между храненията.

Освен това, водата трябва да има ниско съдържание на натрий (по-малко от 20 mg на литър). Препоръчително е да избягваме или да намалим до минимум напитките, които дехидратират, като например кафе и алкохол. Полезно е да се консумира чаша вода на празен стомах сутрин, за да помогне за елиминиране на водата, задържана през нощта.

Плодовете

Плодовете като цяло са добри съюзници срещу целулита, особено богатите на калий, като бананите. Високото съдържание на калий благоприятства диурезата (количеството на отделената урина за едно денонощие). Затова бананите предотвратяват задържането на водата и стимулират здравословното кръвообращение. Ягодите, къпините и малините на закуската също са отлични антицелулитни плодове и чудесни антиоксиданти.

Зеленчуците

Зеленчуците, като аспержите, също са необходими в борбата срещу целулита. Те съдържат биофлавоноиди, които спомагат за укрепването на капилярите, предотвратяващи появата на "портокаловата кожа". Други полезни зеленчуци, тъй като са богати на калий, са тиквички, целина, гъби, картофи, артишок и моркови.

Фибрите

Храните, богати на фибри, се използват за усвояване на по-добри хранителни вещества, като витамини и минерали, които ни позволяват да поддържаме кожата ефективно хидратирана.

Лютото

Лютите чушки и чилито съдържат капсаицин - вещество, което увеличава производството на топлина в тялото и помага за изгарянето на мазнините. Това е от ключово значение за загуба на тегло и е отлично срещу целулита.

Бобовите растения

Бобовите растения, особено леща и киноа, съдържат протеини, които помагат на тялото да изгради мускули вместо мазнини.

Джинджифилът

Помага за намаляване на апетита, ускорява метаболизма и е много добър в борбата с напълняването. Джинджифилът подобрява храносмилането и циркулацията, което допринася за отстраняването на токсините и борбата срещу проблемите с целулита.

Лукът

Детоксикиращият ефект на лука помага да се елиминират токсините, да се активира кръвообращението и да се намали нивото на кръвната захар.

Чайовете

Зеленият чай, както и този от полски хвощ или глухарче, имат многобройни диуретични свойства, които в допълнение към ограничаване на абсорбцията на мазнини, насърчават премахването на токсините и подобряването на кръвообращението.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©