Маслото от ший се използва от хилядолетия, като древните хора са го употребявали за най-различни разкрасителни процедури. Добива се от дървото Mangifolia, което расте в западноафриканската савана и името му означава „живот” и се смята за свещено. Освен в помощ за поддържане на външния вид, то е много полезно и за кожни проблеми и белези.

Това масло е богато на витамини А и Е, на мастни киселини и растителни стероли и е сред най-полезните природни масла.

Лекува сухата кожа, успокоява възпалената

Ако кожата ви е суха, наред с пиенето на много течности, започнете да я мажете с масло от ший. Любопитен факт е, че естествените овлажнители, които се съдържат в него, са сходни с тези, които нашите мастни жлези произвеждат.

Маслото от ший има и невероятни антибактериални и противоалергични свойства. Ако кожата ви е раздразнена, ако сте изгорели от слънцето, ако сте се опарили на котлон или друг горещ предмет, мажете през няколко часа възпаленото място с маслото и ще усетите много бързо облекчението.

Помощник срещу стрии и загрубяла кожа

Подобно на кокосовото и какаовото масло, маслото от ший също се счита за неизменен помощник в борбата срещу стриите, защото прави кожата по-мека и еластична, стимулирайки синтеза на колаген. Изобилието от витамини и лечебни вещества прави увредения участък да изглежда по-гладък и обновен.

Бори бръчките

Учени твърдят, че прилагането на това масло в продължение на няколко месеца намалява осезаемо риска от ранна поява на бръчки. Чудотворният му ефект започва да се усеща още след 4-та до 6-та седмица от употребата му.

Много хора страдат и от загрубяла кожа в областта на лакти, колена, петички. Достатъчно е само да мажете проблемните зони с масло от ший вечер преди лягане, обувайте памучни чорапи и ще усетите мекота още на следващата сутрин. Специално за мъжете даваме следния съвет: ако понякога при бръснене кожата ви се изсушава много, мажете се с това масло. То попива бързо, дълбоко и подхранва кожата ви.

Отървете се от ухапвания от насекоми

Заради противовъзпалителните си качества маслото от ший отблъсква ефикасно насекомите, предпазва и от сърбеж, и зачервявания, особено след ухапвания от комари.
За бляскава коса

Със сигурност сте попаднали на много шампоани, балсами и маски за коса с масло от ший. То е ценно за здравата ни и жива коса, защото запечатва влагата в косъма и спомага за красивото подреждане на къдриците и за това косата ни да не изпръхва. Освен това подхранва скалпа и намалява доказано пърхота. Разтопете на водна баня 1 с.л. масло от ший и прибавете към балсама си, след което отмивайте косата нормално.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©