Парфюмът е задължителна финална щриха за повечето от нас. Той допълва не само тоалета и визията, но и се превръща в израз на нашата личност. Благодарение на него привличаме внимание, открояваме се.

Всеки има аромати, които харесва най-много, които му прилягат най-добре. Някои ги съобразяват според сезона, а други не се разделят с любимия парфюм по всяко време на годината. Независимо от кой тип сме, трябва да знаем как правилно да използваме ароматите, за да вземем най-доброто от тях.

След душ

Топлата вода отваря порите на кожата и така позволява ароматът, нанесен точно след излизането ни от банята, да се задържи по-дълго. Чистата кожа също е предпоставка да миришем хубаво за по-дълго. Само трябва първо да се подсушим добре.

Пулс

Точките от тялото ни, в които усещаме пулса си, са най-подходящи за нанасяне на любимия аромат. Там кожата е по-топла и това позволява парфюмът да се изпарява по-добре и да мирише по-дълго. Това са китките, лактите, гърдите, шията, сгъвката на коленете, глезените и прасците.

Хидратация

Ако нанасяме парфюма си не веднага след душ, то тогава е важно да се погрижим кожата ни да е добре хидратирана в местата, които ще напръскаме. Така си гарантираме, че цял ден ще ухаем приятно, защото ароматът се запечатва от влагата на овлажняващия продукт.

По-лек аромат

Ако имаме парфюм, който ни се струва тежък, можем да го омекотим, като напръскаме от него във въздух и минем през ароматния облак. Така мирисът няма да е толкова натрапчив, но ще се усеща достатъчно силно.

Последни капки

Ако ни е останало на дъното от любимия парфюм и сърце не ни дава да го изхвърлим, можем просто да смесим количеството с лосион без аромат и отново да го нанесем на тялото си, пише MSN.

Тестери

За да можем да усетим правилно аромата, който пробваме в магазина, трябва да напръскаме на картончето и да изчакаме да изсъхне. В първите секунди след напръскването се усещат само върховите нотки, които обаче изчезват доста бързо и парфюмът променя своя мирис.

Дрехи

Ако искаме всичко, което носим, да има приятното ухание на любимия парфюм, можем да напарфюмираме няколко памучни кърпички и да ги поставим между дрехите в гардероба. dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 13.12.2019


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.75034 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.34209 BGN (up)
    • 1 CHF = 1.78094 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©