Колкото и странно да звучи, ново проучване доказва, че двойките, които живеят в страни с по-голямо равенство между половете, спят по-добре.

Наблюдението на повече от 14 хиляди души в 23 европейски държави показва, че и двата пола имат по-здравословен сън през нощта в държави, където мъжете се грижат по-активно за децата, а жените работят на по-високи позиции.

Изследването е проведено от екип от социолози в университета в Мелбърн, който анализира данните от индекса за овластяване на половете на ООН и данните за докладваното качество на съня, взети от европейското социално изследване.

Норвегия има най-добри резултати, като само 3% от мъжете и 9% от жените съобщават за неспокоен сън.

Междувременно Украйна е най-ниско в класацията, като нивата на нарушения в съня се повишават до 16% за мъжете и 22% за жените.

Въпреки че няма ясен начин да се обясни връзката, водещата авторка на изследването Лия Рупанеар вярва, че равенството между половете намалява напрежението и тревогите в семействата, които обикновено водят до нарушения на съня.

Проучването установява, че сънят на жените се обезпокоява от децата и семейните задължения, докато този на мъжа - от изискванията на работното място и притесненията за финансите за дома.

Както отбелязва и Business Insider, когато тези отговорности са по-равномерно разпределени между мъжа и жената, се предполага, че и двата пола са по-спокойни. В резултат, могат да се възползват и от по-качествен сън.


Лятото отбелязва началото на сезона на барбекютата, пикниците в парка и дългите топли нощи. Слънчевите дни са причина да се усмихваме повече, наслаждавайки се на хубавото време, но вечерите понякога са свързани с неприятни емоции, вследствие на досадно жужене, докато се опитваме да заспим.

На сутринта се будим, за да открием, че по цялото тяло сме на червени точки, придружени от неистов дразнещ сърбеж. Виновниците за този дискомфорт са само едни - комарите.

Всеки е страдал от гнева на тези кръвожадни насекоми, но има няколко домашни варианта, предложени от Rentokil, за третиране на кожата, благодарение на които можем да успокоим ухапаното място.

Паста за зъби

Пастата за зъби е страхотно лечение, което помага за борбата с досадния сърбеж след вечерята за на комарите за наша сметка. Ментовият аромат от пастата за зъби действа като охлаждащ агент, който държи ума ни отклонен от желанието да чешем. Пастата за зъби спомага и за намаляване на подуването чрез елиминиране на натрупването на течност.

Пчелен мед

Медът е естествен антибиотик и действа много успокояващо. Ако и вие, като нас, атакувате с нокти всяко ухапване от комари, то тогава медът е чудесен начин за лечение, особено ако вече сме започнали голямото чесане и не можем да спрем.

Обелка от банан

Вероятно звучи странно, но банановата кора е друг чудесен начин за лечение. Това се дължи на естествените масла, открити в кората на бананите. За целта просто трябва да разтрием вътрешната страна на банановата коричка върху ухапаното място и да изчакаме, докато раздразнителният сърбеж отшуми.

Лед

Точно както при ужилванията от оси и пчелни, ледът е чудесен начин за лечение на щетите от гулая на комарите. Взимаме пакет с лед или торбичка със замразен грах и го поставяме върху ухапаното от комарите място. Температурата на леда ще помогне да се охлади засегнатата площ, да се намали зачервяването и да се сложи край на сърбящия апокалипс.

Алое вера

Знаете ли, че алое вера е фантастичен, естествен, антисептичен агент? Това го прави добър натурален лек за ухапване от комари. Витамините и минералите, открити в алоето, ни помагат да намалим болката, подуването и сърбежа, като същевременно ускоряват и лечението.

Прясно алое вера или гел от растението действа перфектно като домашно средство за защита. За да се уверим, че температурата е подходяща, преди да приложим алоето върху кожата си, просто го оставяме в хладилника за 10 минути. Всичко, което трябва да направим след това, е да разтрием върху засегнатия участък и да оставим алое вера да задейства магията си.

Алтернативен вариант

Това предложение е по-скоро временно решение, но все пак има резултат. Правим Х знак върху подутината, оставена от комара, като използваме нокътя си. Не натискаме прекалено силно, защото не искаме да пробием кожата си, просто достатъчно, за да направим вдлъбнатина. Това ще помогне да спрем сърбежа временно, който обаче ще се върне, когато X изчезне.

Охлаждащ балсам "Хималая"

Не само, че помага да се оттървем от запушения нос, но също така е доказано, че намалява сърбежа от ухапвания от комари при някои хора. Подобно на пастата за зъби, съставките на основата на ментола в този продукт, смесени с масло от камфор, са незаменими за справяне с проблема.    http://dnesplus.bg/


Планината Фандзиншан, намираща се до град Тунжън в китайската югозападна провинция Гуейджоу, беше вписана в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО в понеделник на 42-то заседание на комитета на организацията в бахрейнската столица Манама, съобщи bulgarian.cri.cn.

Това е 13-ят китайски природен обект, включван в списъка на световното наследство, с което общият брой на китайските обекти в списъка стават 53.

Фандзиншан, най-високата планина в планинската верига Улин се извисява на 2572 м и се простира на площ от 402.75 кв.км с буферна зона от 372.39 кв. км.

Международният съюз за опазване на природата, официалният съвещателен орган на ЮНЕСКО за природните обекти на заседанието каза, че Фандзиншан е доказал своята естетическа стойност като природно наследство и отговаря на всички критерии да бъде включен в списъка. Според критериите, обектът трябва да притежава отлично биологично многообразие и запазена цялост.

Екосистемата на Фандзиншан е запазила огромен брой древни растения, редки и застрашени животни, както и уникални видове. Планината е дом на 4395 вида растения и 2767 животински вида.

Планината притежава едни от най-важните запаси от букови гори в Азия и е най-богатия в света район с голосеменни растения. Фандзиншан е единственият хабитат на рядката Гуейджоуска чипоноса маймуна фандзиншанската ела.

През октомври 2013 г, планината бе вписана като национално природно наследство от Китай и по-късно предложена от него като единствен кандидат за включване в световното природно наследство на заседанието.

Вписването на планината резултат от признанието на международната общност спрямо работата по опазването на околната среда, както и отразява напредъка, който Китай е постигнал по отношение на защитата на биологичното разнообразие, каза Сун Сяолу, ръководител на делегацията от Гуейджоу, която присъства на заседанието.

„Ние ще продължим да полагаме усилия в защитата и управлението на природния обект, ще подобрим основната инфраструктура на базата на решенията на Комитета по световното наследство и Конвенцията за защита на природното и културно наследство", добави Сун.

42то заседание на комитета се проведе от 24 юни и приключи на 4 юли. На него бяха обсъдени 28 кандидатури за вкючване в списъка на световното наследство. Пет от тях бяха природни обекти, 20 културни и 3 смесени.      http://dnesplus.bg/


Любовта е нещо вълшебно, което се случва между двама души, които имат много допирни точки. Въпреки понякога да се разминаваме с партньора си, има и такива, с които бихме могли да се допълним почти до съвършенство.

Ако сте родени под знака на зодия Рак, вижте с кои 3 зодиакални знака любовната връзка може да бъде магнетична.

Зодия Скорпион

Типичният Рак мисли, че Ромео и Жулиета са пример за съвършената любов, както и за голяма грешка в комуникацията. Това е така, защото те копнеят за връзка и трябва да знаят, че техните партньори са готови да останат при тях. От друга страна, представителите на зодия Скорпион са известни със своето невероятно самочувствие.

Когато се влюбят силно могат да покажат, че не само са готови да останат с любимите си Раци докрай, но и да направят някои жертви в името на любовта. Раците виждат в това невероятна романтика и въпреки при конфликти и двете страни трудно да отстъпват, връзката между тях е едно необикновено космическо събитие.

Зодия Риби

Рибите са воден знак, точно като Раците. Това ги прави дълбоки и емоционални. Те искрено и напълно се „предават“ на любовта. Ракът не само иска да се обвърже с някого, но също така иска партньор, който наистина е загрижен за него.

Природата на зодия Риби също залага на любовта, романтиката, отдадеността, жертвата за другия. Ето защо любовната връзка между тези два зодиакални знака е наистина необикновена.

Зодия Телец

Телците и Раците говорят на един и същ любовен език – парите! Може би на пръв поглед това не звучи толкова добре, но Телецът е известен със своята невероятна способност да управлява парите, а Ракът със своите сериозни планове за бъдещето. Емоционалната и финансова сигурност вървят ръка за ръка и за двата знака. Освен това не бива да се забравя, че и двата знака са романтично настроени, а романтичните изненади изискват и средства, нали?        http://dnesplus.bg/


Ако човек се замисли за емблематичните брандове на Щатите през 20-ти век, неизбежно начело биха били гигантите Coca-Cola и Pepsi. Все още двете компании са сред най-скъпите и разпознаваеми американски марки, но след десетилетия на ръстове новото хилядолетие се оказва предизвикателство за техния бизнес.

Като причина за това може да се посочи сериозният спад на търсенето на подсладени газирани напитки, което според експертите от Dynamic Wealth Research може да доведе до тяхната "смърт". От анализаторската фирма посочват доказателствата за намаление интерес към тези продукти в своя анализ The Death of Soda.

Според данните в него обемът на годишната консумация на газирани напитки в Щатите е достигнал 30-годишното си дъно през 2017 година. Потреблението на глава от населението в страната е спаднало от близо 190 литра годишно през 2000 година до малко над 140 литра през 2017 година.

В допълнение изчисленията показват, че продажбите на газирани напитки отчитат спад през последните 11 години. Успоредно с това потреблението на бутилирана вода расте и за първи път през миналата година то изпреварва това на подсладени напитки със 159 литра на глава от населението през 2017 година.

До голяма степен това може да се обясни с тенденцията на здравословен начин на живот, като хората отказват газираните напитки, които традиционно имат високо съдържание на захар. Това е и причината големите световни производители да обявят сериозни промени в бизнеса си, свързани с намаляването на съдържанието на захар в продуктите си.

Значителен спад има и при потреблението на такива продукти при децата. Между 2004 и 2012 година в Щатите дневните поети от деца калории от подсладени напитки са спаднали със 79 калории за разлика на ръст от 16 калории от плодове и зеленчуци.

Експертите посочват, че новият титан на пазара на напитки е не друго, а бутилираната вода. Това е и причината на пазара да се предлага все по-голямо разнообразие не само на марки, но и на видове вода. Това включва традиционната минерална и трапезна вода, газираната, високо алкална минерална вода и такива в премиум класа.

Това е и нова ниша, в която има големи възможности за растеж, като в Щатите през 2017 година пазарът се изчислява на 18,5 милиарда долара и се очаква той да продължи да расте с бързи темпове. В глобален мащаб той е в размер на 199 милиарда долара, а до 2024 година се очаква да достигне 307 милиарда долара.

Заради това и в последно време гигантите на пазара имат интерес към придобиването на малки местни производители на бутилирана минерална вода.      http://dnesplus.bg/

Лимончето, небрежно застанало в гърлото на бутилката Corona, е опасно за здравето ни през лятото, съобщават от Tree Hugger, в напън да отнемат удоволствието ни от една от най-сладките страни на лятото.

Не, рискът не е, че може да предозираме с витамин С след петата бира.

Оказва се, че реакцията на лимонения сок с ултравиолетовите лъчи е много опасна за здравето и предизвиква фитодерматит.

Това е фототоксично възпаление, което често е съпроводено от мехури и симптоми на изгаряне. След пукането на мехурите, кожата остава с променена пигментация и повишена чувствителност за месеци.

За появата му е нужно само няколко капки лимонена течност да попаднат върху кожата ни, докато сме изложени на слънце.

С други думи, мохито и Corona може да пием само вечер, ако не искаме да си навлечем сериозно кожно възпаление.

Добре е също така да избягваме контакт с целина, портокал, магданоз и бергамот, когато сме изложени на слънце, тъй като веществата в тези продукти също могат да реагират по неприятен начин и да причинят вреди на кожата.       http://dnesplus.bg/


Върху тялото ни неравномерно се разполагат между два и четири милиона потни жлези. Най-много са в областта под мишниците, слабините, по дланите и ходилата.

Биват два вида - екринните функционират от раждането ни през целия живот, а апокринните се активират едва по време на пубертета.

Сама по себе си, потта няма никаква миризма. Тя съдържа почти само вода и малко количество соли, млечна киселина и урея.

Неприятни аромати се появяват в резултат от взаимодействието между потта и бактериите, които живеят върху кожата ни. Те бързо започват да се хранят с вещества от потта ни и произвеждат характерната миризма.

Когато температурата на тялото ни се покачи поради външни или вътрешни фактори - топло време, спорт, вълнение или други емоции, структура в мозъка ни, наречена хипоталамус, изпраща сигнал да започне потенето, а с него и понижаването на телесната ни температура.

Но процесът, който обяснява необходимостта от потенето, е чисто физичен. Веществата, в това число и водата, преминават от едно в друго агрегатно състояние чрез приемане или отдаване на топлинна енергия. Нужна е топлина за преминаването на леда в течна вода и още повече топлина - за преминаване на водата в пара.

Поради тази причина, когато се изпотим и потта започне да се изпарява, тя поглъща част от топлинната енергия, излъчвана от тялото. Но когато влагата във въздуха е твърде много, процесът става неефективен, защото атмосферата наоколо се оказва наситена с водна пара и изпаряването се затруднява. Затова ни е по-задушно при влажно, но не чак толкова топло време, отколкото при сух въздух и по-високи температури.

За щастие, тялото ни се охлажда и чрез отделяне на топлина с издишвания въздух, както и с непосредствено отдаване на топлинната енергия от кожата към околната среда.      http://dnesplus.bg/


В продължение на няколко дни парижани ще могат да се къпят в славата на втората титла на френския национален отбор на Световното първенство по футбол дори в най-горещите мигове на пътуване с метрото, предаде ДПА.

Столичната служба по транспорта временно преименува шест метростанции в чест на "петлите" и треньора им Дидие Дешан (Didier Deschamps).

Станцията Шанз-Елизе Клемансо (Champs Elysees-Clemenceau) под прочутия булевард, водещ към Триумфалната арка, временно ще се казва Дешанз-Елизе Клемансо (Deschamps Elysees-Clemenceau).

Жилавият баск, който бе капитан на "петлите" при първата им световна титла през 1998 г. и техен треньор при втората в Русия тази година е почетен и на метростанция Нотр-Дам де Шан (Notre-Dame des Champs), която в момента се казва Нотр Дидие Дешан (Notre Didier Deschamps - Нашият Дидие Дешан).

Станция Шарл Де Гол-Етоал под Триумфалната арка се превърна в Он а 2 Етоал (On a 2 Etoiles - Имаме две звезди).


А пък станция Виктор Юго сега носи името Виктор Юго Лорис, съчетавайки имената на писателя от 19-и век и вратаря от 21-и.


Запалянковците обаче няма да могат да слязат на Дешанз-Елизе Клемансо или на Он а 2 Етоал, за да гледат победното шествие на отбора по булевард "Шанз-Елизе". Двете станции са затворени за няколко часа от съображения за сигурност.


От другата страна на Ламанша лондонското метро почете треньора на английския футболен отбор Гарет Саутгейт.


Станция "Саутгейт" в северната част на Лондон сега е с нови табели "Гарет Саутгейт", за да отбележи завръщането на отбора от Русия.

"Следваща спирка - Гарет Саутгейт! За отпразнуване на постиженията на английския футболен отбор това лято Лондонската транспортна служба и Виза Ю Кей временно преименуваха станцията Саутгейт", съобщи транспортната служба в Туитър и прикани пътуващите да постнат свои селфита пред някоя от новите табели на станцията.

Преименуването ще е за 48 часа.

"Благодаря, момчета, всички много се гордеем с вас", туитна Виза Ю Кей.

Саутгейт доведе отбора до полуфинал на Световното първенство по футбол, с което надхвърли очакванията на повечето фенове и коментатори.        http://dnesplus.bg/


Липсва ли ви онзи приказен период в началото на връзката, когато прекарвате часове с новата си половинка, а те ви се струват като минути и нямате търпение да научите всичко за него/нея?

Тогава виждате новия си партньор в изцяло положителна светлина и имате нужда да научите какъв човек стои до вас. Със следните въпроси можете да разберете много повече, отколкото дори и сте очаквали, че е възможно:

1.“Къде би отишъл и защо, ако спечелиш от лотарията?“

Ако искате да разберете нещо повече за мечтите на човека до вас, задайте му този въпрос. Веднага ще научите къде бленува да отиде. Прекрасен начин да проведете по-задълбочен разговор, без да навлизате твърде остро в територията му.2.“Ако можеше да живееш другаде, къде би било това и с какво щеше да се занимаваш?“

Този въпрос наистина ще ви отведе надълбоко в душата на новата ви половинка. Отличен начин да разчупите ледовете и в същото време да научите много неща.

3.“Коя наша среща ти харесва най-много до момента и защо?“

Прекрасен начин да го накарате да мисли позитивно за отношенията ви и да ви сподели кога се е чувствал най-добре във вашата компания. Отговорът би ви подсказал и къде да бъде следващата ви среща, както и бъдещите ви планове.

4.“Какво ти харесва в секса с мен?“

Вие сте предприели тази крачка и вече можете да говорите отворено за секса. Дори е препоръчително, за да заздравите връзката си и да подобрите страстните преживявания помежду си. Хубаво е да го правите от самото начало, защото в някой момент може да е късно, ако не се чувствате напълно задоволени.

5.“Ако можеш да смениш професията си за година, каква би избрал?“

Искате да разберете дали човекът до вас е доволен от постигнатото до момента? Това е въпросът! Така ще научите какви са били мечтите му и докъде е стигнал с реализирането им. Освен това, ще отворите темата за миналото, което си е трудно начинание още в самото начало.

6.“Какво те ядоса тази седмица?“

Уж невинен въпрос, който обаче може да ви отговори на много други. Така ще разберете какво го кара да не спи и какво не бива да правите, ако не искате да си спечелите яда му. Когато имате отговор на този въпрос, ще можете по-лесно да влезете във всекидневието на този човек и да си говорите по теми от деня. Комуникацията ви ще напредне значително.

7.“Какво искаш да постигнеш в следващите 10 години?“

Така ще разберете дали имате общи цели и накъде могат да се развият отношенията ви.

8.“Как искаш да те помнят хората?“

Още един начин да разберете дали е постигнал мечтите си и какво още би искал да направи. Освен това, така ще научите нивото на самокритичността му, както и на самочувствието му.

9.“Как си?“

Златен въпрос, особено ако е зададен по правилния начин. Много често го правим сякаш между другото и това определено се усеща от другата страна. Постарайте се, когато задавате този въпрос да гледате събеседника в очите. Нямате представа колко въздействащо може да бъде. Понякога тези две думи могат да предизвикат много дълбок и смислен разговор.    http://dnesplus.bg/


Специализирана работилница, в която през епохата на Древния Египет, били балсамирани телата на умрелите, бе открита при разкопки в Сакара, южно от столицата Кайро, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

За новата находка оповести пред журналисти министърът по въпросите на паметниците на културата на Египет Халед ел Анани.

"Екип от египетски и германски специалисти откри работилница, в която древните египтяни балсамирали високопоставени особи от епохата на фараоните", заяви той.

В работилницата, която е на дълбочина 30 метра под земята, са съхранени редица специални хирургични инструменти и съдове, съдържащи останки от използвани при мумифицирането вещества. "Учените започнаха да изследват химичния състав на тези вещества и останки от масла, които в древността били смятани за секретни", допълни министърът. Работилницата датира отпреди около 2500 години.

Освен нея, екипът открил в същия район некропол, в който са съхранени редица древни артефакти. Ел Анани отбеляза, че специалистите попаднали на 5 закрити каменни саркофага. "Досега е повдигнат единствено капакът на един от саркофазите, в който има мумия и златни предмети", поясни министърът.    http://dnesplus.bg/

Скарлет Йохансон се отказа от предстояща филмова роля като транссексуален престъпник след яростна реакция срещу участието й. Тя обяви това в интервю, публикувано в американските медии.

Актрисата трябваше да изиграе водещата роля в "Rub and Tug", историята на Данте "Текс" Гил, масажист и сводник, който се превръща в голяма престъпна фигура през 70-те и 80-те години на миналия век. Роден като Лоис Джийн Гил, той се идентифицира като мъж.

"В светлината на неотдавнашните етични въпроси, повдигнати около моя образ като Данте Текс Гил, реших с уважение да оттегля участието си в проекта", каза 33-годишната актриса".

"Нашето разбиране на трансджендърите напредва и аз научих много от общността, откакто направих първото си изявление за ролята и осъзнах, че е било безчувствено".

Когато изборът на Скарлет бе обявен, тя и проектът бяха посрещнати от социалните медии с недоволство. Според тях възможността да изиграе ролята би трябвало да бъде дадена на човек от транссексуалната общност, като Трейси Лисет или Джейми Клейтън.

Агентите на Йохансон не излязоха веднага с коментар, но публикуваха изявление, в което посочват, че Джефри Тамбор, Джаред Лето и Фелисити Хъфман са актьори, направили успешно транссексуални роли.

Членовете на онлайн транссексуалната общност в по-голямата си част похвалиха актрисата за решението, но изтъкнаха дългия път към равенството, който все още предстои да бъде извървян.

"Благодарим на Скарлет Йохансон за напускането на" Rub and Tug "... Сега започва истинската работа", коментира активистът за граждански права и медийната личност Ашли Мари Престън. "Това от дълго време настъпва в Холивуд. Транс-общността е готова, ако и вие сте", заключи Престън.    http://dnesplus.bg/


Вчера американският президент Доналд Тръмп се срещна с британската кралица Елизабет Втора в Уиндзорския замък, предаде Ройтерс. Държавният глава на САЩ беше приветстван от военен оркестър, след което той и съпругата му Мелания влязоха да пият чай с кралицата. Елизабет Втора поздрави двойката с усмивка, въпреки че преди това поглеждаше часовника си, докато чакаше те да пристигнат.

Срещата между Тръмп и кралица Елизабет Втора бе най-очакваното събитие от посещението на президента на САЩ на Острова. Самият той призна преди това, че с нетърпение очаква да се запознае с Нейно величество и я описа като "страхотна жена". "Тя представлява страната толкова добре", каза той в интервю за "Сън".

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пък отново прикова погледите с избора си на тоалет. Този път тя бе заложила на светъл кремав костюм на Кристиан Диор, който бе допълнила с черен колан. Изборът ? отново напомни на медиите за един от тоалетите на Джаки Кенеди от 60-те години на миналия век.

Прическата на президентската съпруга за случая пък предизвика аналогии със стила на съпругата на британския принц Хари - херцогинята на Съсекс Меган.

Преди това при появата си през деня в петък Мелания Тръмп бе в цветна рокля на британската дизайнерка Виктория Бекъм, а за вечерята в четвъртък с британския премиер Тереза Мей и съпруга ? бе избрала жълта вечерна рокля, която предизвика сравнения с принцесите от анимационните филми и най-вече с Бел от "Красавицата и Звяра".

Срещата с кралицата бе последният ангажимент на Тръмп при официалната му визита във Великобритания. След това той замина на частно посещение в Шотландия, където остава два дни, след което отива в Хелзинки за среща с руския президент Владимир Путин.   http://dnesplus.bg/


Учени от университета на Източна Англия установиха, че честите разходки сред природата и свежият въздух могат да намалят риска от диабет тип 2, сърдечносъдови болести и да сведат до минимум риска от преждевременна смърт, съобщи Лайф.

Като анализирали резултатите от 140 изследвания, обхванали над 290 милиона души от 20 страни, включително Великобритания, САЩ, Испания, Франция, Германия, Австралия и Япония, учените заключили, че разходките на чист въздух отдавна са се превърнали в ефикасно средство за дълголетие.

След като изследвали средната продължителност на живота на участниците, учените констатирали, че достъпът до естествена растителност допринася за оздравяването на човешкия организъм, като изпълва белите дробове с максимално чист и подходящ за обновяването на клетките въздух.

У живеещите близо до природата хора било регистрирано най-близко до нормите артериално кръвно налягане, а сърдечният ритъм и състоянието на сърцето били близки до идеалните показатели.

Освен това стресът влияе по-малко върху живеещите в хармония с природата, отколкото върху живеещите в градска среда.

Специалистите смятат, че въздействието на зелените пространства нормализира нивото на съдържащия се в кръвта хормон кортизол, който често е наричан физиологичен маркер на стреса.

Резултатите от изследването са качени на сайта ЮрикАлърт.     http://dnesplus.bg/


Номинациите за 70-те „Primetime Emmy Awards” бяха обявени в четвъртък в Лос Анджелис.

И това може да е началото на нова ера за церемонията, тъй като Нетфликс прекъсна 17-годишното царуване на HBO като най-номинирана филмова компания.

Тазгодишните номинации за "Еми" също така отбелязват нов рекорд в признаването на различни таланти.

От историческите постижения до провалите и изненадите, ето какво научихме за тазгодишните „Еми“ номинации досега:

1. Сандра О пише история

Сандра О е първата азиатска жена, която е номинирана в категорията за главна женска роля за образа на Ева Поластри в сериала за мистериозно убийство на BBC America „Killing Eve“.

2. Джон Леджънд: EGOT

Много малко изпълнители са успели да постигнат статуса EGOT - което означава да имаш „Грами“, „Тони“, „Оскар“ и „Еми“ в офиса си. Такива са Одри Хепбърн, Мел Брукс, Джон Гилгуд и Упи Голдбърг.

Леджънт е номиниран за главната си роля в "Jesus Christ Superstar Live", както и за продуцирането на въпросното шоу, заедно с Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, които също са само на една „Еми“ стъпка от всяко от своите EGOT.

"Jesus Christ Superstar Live" получи 13 номинации, най-много от всички музикални телевизионни предавания в историята.

3. Джонатан Ван Нес има късмет да бъде номиниран два пъти.

Преди14 години „Queer Eye For The Straight Guy“ спечели „Еми“ и тази година стоплящия сърцето продукция Нетфликс симпатяга е с 4 номинации.

Продуцентът на шоуто Джонатан Ван Нес е номиниран също за сериалите " Funny or Die web series“ и „Gay of Thrones" и той празнува по най-добрия джонатовски начин.

Обикновено бихме имали нужда от поне шест кафета, за да постигнем неговото ниво на вълнение.

Той написа в Инстаграм: "Това е невероятно, толкова много благодаря, толкова много любов, това е в името на всички наши мечти".

4. Битката Нетфликс и HBO продължава

Има поне 13 причини - „Why“, „The Crown“, „Stranger Things“, „The Good Place“ и безброй други неща, които помогнаха на Нетфликс да стане сериозно голямо „парче“ в света на броудкастинга през последните години.

В резултат на това той наруши 17-годишното лидерство на HBO.

Нетфликс има 112 номинации, докато HBO е със 108 - включително за продукции като „Game of Thrones“ и „Westworld“.

5. „Еми“ вече не са „годишните награди на модерното семейство“.

На фона на ликуването и реакциите на някои от любимите ни звезди, това не би било наградно шоу без няколко удара тук и там.

Не е изненада, че комедията „Roseanne“ беше до голяма степен игнорирана след спорния туит на Розан Бар.

Затова пък Лори Меткалф успя да спечели номинация за поддържаща роля в комедия.

За първи път от началото на сериала, продукцията на ABC - любимото "Модерно семейство" не беше номинирана и нито една от звездите на сериала няма да се бори за награда.

6. Антъни Бордейн е с шест посмъртни номинации

Антъни Бордеййн: отчасти неизвестен получава няколко номинации за „Еми“ само малко повече от месец след смъртта си през юни.

Номинираното шоу на CNN за пътешествия и храни показва пътувания на Бордейн по света в търсене на вкусна кухня и проучване на култури в малко известни страни.

Други, които са получили посмъртни номинации на "Еми", са Одри Хепбърн, а наскоро и Кари Фишър, която почина през декември 2017 г.

Церемонията тази ще се проведе на 17 септември и ще бъде водена от Майкъл Че и Колин Жост.      http://dnesplus.bg/


Трябва да признаем, че ние също се дразним на хората, които започват да говорят за слънцезащитни фактори и канцерогенните свойства на слънцето, седейки намусено под сянката на чадъра, цъкайки с език.

Но когато науката говори, и ние минаваме на сянка.

За никого не е тайна, че слънцето може да бъде изключително опасно за здравето, като 90% от случаите на рак на кожата са причинени именно от слънчевата радиация. Но, питаме се, можем ли изобщо някога да хванем тен, без да кършим пръсти за опасностите, които съпровождат това занимание?

Солариумите не са наш приятел

Лампите в солариумите разчитат на малки количества UVB и по-големи количества UVA лъчи. Първите са тези, които причиняват рак, а вторите проникват по-дълбоко в кожата и причиняват стареене, бръчки и имат негативен ефект върху имунитета ни.

Въпреки малките дози UVB, солариумите са директната причина за над 400 000 случая на рак на кожата в САЩ всяка година. Няма подобни статистики за други държави, но не виждаме причина ситуацията да е много по-различна на други места по света - в крайна сметка лампите за тен са подобни навсякъде.

Скъпите кремчета

Въпреки усилените маркетингови кампании и обещанията за качество на продуктите, нито една компания реално не може да предостави мазило, което напълно да ни предпазва от вредното лъчение.

На теория, фактор 50 би трябвало да ни защити от 98% от UVB лъчите, но теорията невинаги отговаря на нуждите на действителността.

Малко от нас използват толкова висок фактор, а и дори фактор 50 да беше популярната норма, много от продуктите, маркетирани с това число, всъщност притежават доста по-нисък коефициент на защита.

Това явление е особено разпространено при мазилата с по-нисък фактор, твърдят експерти.

Най-безопасният начин

Напълно наясно сме, че това ще прозвучи нелепо, особено насред лято, но учени от Световната здравна организация смятат, че най-безопасният начин за хващане на тен е чрез спрей.

Страхотно, нали?

За онези от нас, които не са гледали сериала "Приятели" и не помнят премеждията на Рос в студиото за спрей-тен, процедурата се извършва точно както бихме предположили - влизаме в специална кабинка, в която малки разпръсквачки ни обсипват триоза (дихидроксиацетон).

Молекулата реагира с протеини в кожата и й придават бронзов оттенък.

Триозата няма доказани вредни за здравето ни свойства, но трябва да признаем, че изглежда като доста скучен вариант. Нищо не може да замени чара на охкането, болките от изгаряне и миризмата на кисело мляко в горещите летни нощи.      http://dnesplus.bg/


Рискът от сърдечносъдови заболявания при хората, които редовно карат колело за удоволствие или за да отидат на работа, е доста по-нисък, отколкото при останалите, съобщи Фокс нюз, позовавайки се на изследвания на университета на Южна Дания и университета в Лунд, Швеция.

В изследването си датските учени са обхванали повече от 45 000 възрастни, които карат колело редовно. В рамките на 20 години, колоездачите страдали от 11-18% по-малко сърдечни удари в сравнение с хората, които не използват велосипеди.

Освен това се установило, че карането на колело по поне 1 час на седмица предпазва от коронарна болест.

Шведските учени пък проследили живота на 20 000 колоездачи в рамките на 10 години. В началото на проучването средната възраст на доброволците била 43 години.

В края на проучването се установило, че опасността от наднормено тегло, високо кръвно налягане и висок холестерол е доста по-ниска при хората, които карат колело – със съответно 39% (за наднормено тегло), 11% (за високо кръвно налягане), 20% (за висок холестерол) и 18% (за диабет).

Минималното време, което трябва да прекараме на велосипедите си, не е определено.    http://dnesplus.bg/


Повечето от нас непрекъснато търсят начин да притъпят глада, за да се вталят и да изваят фигурата си. Но при някои хора поднорменото тегло може да се окаже голям проблем.

Липсата на апетит често е симптом на заболяване, затова не трябва да се допуска нежеланието за хранене да се превърне в трайно хранително разстройство.

Какви могат да са причините за липса на глад?

Телата ни са устроени да функционират правилно благодарение на храната. Когато организмът не изпитва нужда да се храни има голяма вероятност да е налице някакво заболяване или друго притеснително състояние.

Липса на желание за хранене може да се появи и при някои психически разстройства, каквито са анорексията, булимията. Също така реакцията на организма след употреба на някои наркотични вещества, както и медикаменти може да е свързана с липса на глад.

Стресът, напрежението и нервността също са голям фактор при този проблем. Стига да няма наличие на тежко заболяване, останалите състояния биха могли да се повлияят с малко помощ от ваша страна.

Как да увеличите апетита си?Яжте често на малки порции

Храненето на 4-5 до 6 пъти на ден с малки количества е добър начин да провокирате хранителните си сетива и желанието за похапване. Пък и честото, но леко похапване е доста по-провокиращо сетивата, отколкото обилното хранене 3 пъти на ден, особено за хората с липса на апетит.

Добавете мента

Стръкчетата мента освежават небцето и провокират желанието за хранене. Това е добър начин да съживите апетита си. Дъвчете по няколко листенца мента на ден, можете да си направите чай или пък прясно изцеден сок от мента – изборът е ваш.

Премахнете стреса

Много хора ще си кажат, че това е невъзможно, защото стресът е навсякъде около нас ежедневно. Но всъщност ние самите сме тези, които най-добре могат да се справят с него при наличие на достатъчно желание.

Започнете да спортувате, променете начина си на живот. Дори и най-малката промяна има значение и ще се убедите в това.

Яжте любимата си храна

Независимо дали това е храна, която сте обожавали като дете или преди да изгубите апетита си, спомнете си коя е тя и я включете отново в менюто си. Храните, които са прости и лесни за храносмилане, са най-подходящи за пробуждане на апетита.

Тренирайте

След като се поизпотите обилно, неминуемо ще усетите глад и желание за хапване. Колкото и да се е съпротивлявал мозъкът ви досега, тялото ще започне да иска своето след усърдна тренировка. Дори да не стане от първия път, в следващите дни няма как да не проработи.

Пийте вода с лимон

Лимоновият сок помага за провокиране на желанието за хранене. Ако страдате от сериозна загуба на апетит, пийвайте по 2-3 глътки от водата с лимонов сок през целия ден.    http://dnesplus.bg/

Ако сте любители на млечните храни, колко често ги консумирате? Лактозната непоносимост е нещо, за което всички сме чували, но честата консумация на млечни продукти може да причини и други здравословни неразположения и проблеми, като:

Хронично възпаление

Млечните продукти спадат към групата на така наречените силно киселинни храни, въпреки че съдържат големи количества на минерала калций, който действа като алкален агент. Млякото например е богато на натурални киселини, които могат да причинят натрупване на калциеви отлагания и потенциално да предизвикат артрит и хронично възпаление.

Ако искате да поддържате костите си здрави, консумирайте млечни продукти, но в умерени количества, като може да добавите към менюто си храни като зеле, бадеми, смокини, които допринасят за доброто здраве на костите без да предизвикват подобни възпаления.

Ускоряване процеса на стареене

Млечните продукти са ни любими, но са едни от най-трудните за храносмилане. Усещате ли се някак с по-малко енергия след консумацията им? Според някои проучвания има връзка между честата им консумация, развитието на ракови заболявания и ускоряване процеса на стареене.

Помислете за свежите плодове, зеленчуци, ядки, семена, бобовите растения и здравословни мазнини. Тези полезни храни са богати на растителни протеини, насърчават здравето на кожата и косата, помагат ни да запазим младежкия си вид за по-дълго време.

Влошаване състоянието на кожата

До голяма степен здравето на нашата кожа се определя от храната, която консумираме. Защо? Защото като най-голям орган в човешкото тяло, тя е индикатор за това колко здрав е организмът като цяло.

Ако нещо не е както трябва, ако нещо  е в излишък, тя ще се опита да го премахне. Когато консумирате твърде често млечни продукти, кожата обикновено се омазнява повече, възможно е да се появи акне, да стане по-зачервена, да бъде вяла, да  липсва блясък.

Много хора забелязват огромни подобрения във вида на кожата си през първите няколко дни без млечни продукти. Това е така, защото вътрешността на тялото може по-добре да се прочисти и кожата не е оставена сама да върши цялата тази работа (особено, когато черният дроб и храносмилателната система не се справят добре с обработката на млечните продукти).

Хронични храносмилателни проблеми

Как се чувства храносмилателната ви система след консумацията на млечни продукти? Знаете ли че честата им консумация може да причини някои увреждания на червата, като синдром на пропускливите черва, което може да доведе до автоимунни заболявания и други проблеми с течение на времето.

Не пренебрегвайте храносмилателните смущения като подуване на корема, запек, диария. Някои храносмилателни системи работят по-добре с по-малко количество или без млечни продукти.

Рискът от ракови заболявания се увеличава

Освен влошеното състояние на кожата и храносмилателната система, установено е, че честата консумация на млечни продукти може да допринесе за развитието на рак на простатата, гърдата, тестисите и дебелото черво.    http://dnesplus.bg/

Слънчевото затъмнение на 13 юли е в зoдиакалния знак Рак и то ще бъде частично, Луната ще закрива частично Слънцето.

В астрологията се счита, че Слънчевото затъмнение символизира края на един цикъл и началото на друг. По този начин се затваря старото и се отваря нова страница от живота. Това е прекрасно време за нови начинания, касаещи и работата, и личния живот. Възможностите ще бъдат много, а нашата задача се изразява да изберем тези, които ще ни помогнат да реализираме истинските си потребности. За да направим правилния избор е добре да анализираме действията си от миналите дни, да поемем отговорност и изменим живота си към по-добро. Може да се наложи да се откажем от стари навици и модели на поведение.

Затъмнението съдържа импулс, който може да ни помогне да превърнем мечтите си в реалност. Почеркът на това събитие ще бъде силно под влиянието на творческата енергия на Лъва. Той ни дава надежда за Любов и за светлина в бъдеще. Дава ни вдъхновение, появява се желание да отворим сърцето и душата си, за достигнем нови висоти.

Това затъмнение ще акцентира качествата на зодията Рак – емоция, емпатия, семейство, дом и род.

Това събитие ще се яви и като Слънчево затъмнение, но ще имаме и Новолуние, а то ще посочи началото на един нов цикъл, като разкрие възможности за реализацията ни в различни направления.

Най-вече ще окаже влияние върху знаците Овен, Рак, Козирог и Везни.

Ще настъпи време, което ще е много положително за нашите желания и цели.

Новолунието формира силна опозиция с планетата Плутон, а това си е една кризисна ситуация за нашите отношения. Този аспект ще извади някои наши страхове, тревоги и проблеми, неуверености, комплекси, над повърхността. Нека бъдем внимателни с хората, защото може да попаднем под влияние на манипулация и да искат да ни контролират доста сериозно.

Това си е един силен момент на трансформация, който може да развие в нас желание да променим живота си към по-добро и да удовлетворим себе си в много направления.

Хубаво е да дадем воля на своята вътрешна сила и да бъдем активни и напористи в целите си, да отстояваме себе си, за да се чувстваме уверени и да преодолеем несгодите по пътя си.

Затъмнението има и много благоприятни аспекти – Слънцето и Луната са в тригон с Юпитер и Нептун, както и тригон между планетите Уран, Венера и Сатурн. Всичко това дава една балансирана и хармонична енергия в положителен смисъл. Това е една силна енергия, даваща хармония и вяра в утрешния ден, в успеха! Това е една силна устойчивост в дългосрочен план. Изменения може да има както в работата, така и във финансите и в любовта!

Планетата Венера е в тригон с планетата Уран, което дава една промяна в живота ни, неочаквана и много положителна, любов, романтика и страст.

Тригонът на планетата Сатурн с Уран е трансформация, която ще ни накара да станем по-толерантни и по-спокойни.

Нека на този ден да прекарваме времето си в спокойна и приятна атмосфера. Ако е възможно най-добре е да преместим за друго време важните срещи и преговори, пътувания, големи покупки, финансови сделки и др.

Пожелавам Ви от все сърце да отворите сърцето си за семейството, за близките и роднините си.

Отворете сърдечната си чакра и покажете Любовта си, на всеки и за всичко!

Нека Любовта да ви окриля и да ви поведе по един вълшебен път на приятни емоции и преживявания!

Вие сте уникални и пълни с Любов, раздавайте я! И съдбата ще ви отвърне със същото!     http://dnesplus.bg/


Американски учени са установили, че шест чаши кафе на ден намаляват риска от преждевременна смърт с 16%, пише „РИА Новости“.

Резултатите от изследването, проведено в периода 2006 – 2016 година са публикувани в Списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA).

Учените са следили здравето на близо 500 хил. британци на възраст 38 – 73 години, които са били питани относно количеството кафе, което консумират.

Според получените сведения, любителите на горещата напитка, които изпиват по осем чаши дневно са 14% по-малко застрашени от преждевременна смърт. Сред тези, консумиращи по шест чаши, процентът достига 16%. При тези, които пият по пет или по-малко чаши кафе на ден, рискът от преждевременна смърт не се намалява чувствително.

Според американския онколог Ерик Лофтфийлд, рискът от преждевременна смърт намалява, независимо дали става въпроса за безкофеиново, разтворимо, с мляко или чисто кафе.   http://dnesplus.bg/
Design by vonfio.de