Руският пропагандист Павел Зарубин публикува „уникално видео, което никой досега не е виждал“. Твърди се, че е записано минути след терористичната атака в зала „Крокус сити хол“.

На кадрите руският президент Владимир Путин, облечен в черен костюм с тъмна траурна вратовръзка, говори по телефона от кабинета си в Кремъл с представители на различните служби и им дава нареждания какво да правят в този труден за страната момент.

Руската пропаганда се опитва да представи Путин като лидер на страната си, който има контрол над случващото се – след поредната масова стрелба във федерацията по време на неговото управление. В действителност руските служби допуснаха огромен гаф, заради който стотици граждани бяха убити или ранени от терористите.

Дни преди петъчния атентат САЩ предупредиха руските служби, че предстои нещо подобно. Самият Путин не обърна внимание на тази разузнавателна информация и я нарече „провокация“.

„Очевидно е, че руският президент Путин напълно погрешно е преценил тези предупреждения и не се е отнесъл към тях достатъчно сериозно, и сега се опитва да отклони вниманието от тях", заяви Щрак-Цимерман, председателката на комисията по отбрана в германския парламент.

Руската пропаганда иска да покаже Путин като баща на руската нация, който работи денонощно в интерес на руснаците. Иронично, същият този всемогъщ Путин избяга от Кремъл, когато армията на Пригожин тръгна към Москва. Същият този Путин повече от ден не обели дума, след като терористи взеха заложници в училище в Беслан през 2004 година. Същият този Путин се изпокри и при потъването на „Курск“. Явно Путин обича режисираните победи.

Content Original Link:

https://fakti.bg/world/867683-v-rusia-sled-klaneto-pokazaha-unikalno-video-na-putin-koeto-nikoi-dosega-ne-e-vijdal

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares