Челси официално има нов собственик. От “Стамфорд Бридж” потвърдиха, че собственик на клуба става консорциум, начело с американеца Тод Боели.

Още през миналата седмица сделката на стойност около 5 млрд. евро бе одобрена от ръководството на английската Висша лига и правителството на Обединеното кралство.

Както е известно, бившият собственик - Роман Абрамович, чиито активи в страната са замразени, няма да вземе нищо от тази продажба, след като руският олигарх предаде управлението на клуба на Благотворителната фондация Челси след началото на войната в Украйна.

„За нас е чест да сме новите пазители на футболен клуб Челси“, каза Боели.

„Всички сме въвлечени на 100% – всяка минута от всеки мач. Нашата визия като собственици е ясна: искаме да накараме феновете да се гордеят. Наред с нашия ангажимент да развиваме младежкия отбор и да придобием най-добрите таланти, нашият план за действие е да инвестираме в клуба в дългосрочен план и да надграждаме забележителната история на успеха на Челси. Аз лично искам да благодаря на министрите и служителите в Британското правителство и Висшата лига за цялата им работа", допълни новият собственик на "сините".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Chelsea FC (@chelseafc)

Content Original Link:

https://fakti.bg/sport/683481-chelsi-oficialno-zapochva-nova-era