Опасен инцидент в центъра на Пловдив на оживено кръстовище на метри от Второ полицейско управление. Мъж едва не загина с тротинетката си, след като пропадна в огромна дупка на тротоара. Пострадалият е със сериозни наранявания. Откаран е в болница. Спасен е от случайно преминаващо с автомобил семейство, съобщи Нова тв.

Жената, станала свидетел на случката, разказа историята в социалните мрежи, и предупреди другите преминаващи през мястото да внимават.

„Минавахме с колата. В последния момент видяхме, че има паднал мъж на тротоара. Човекът буквално не можеше да стане. По думите му е стоял в дъжда над 15 минути, без никой да спре и да м у помогне. Не беше особено адекватен след случилото се – трепереше, лицето му беше обезобразено”, разказва Здравка Николова, оказала помощ на пострадалия.

По думите на съпруга ѝ извикали линейка веднага. „Никога няма да забравя гледката на обезобразеното лице на този мъж”, споделя той. Съпругата му заяви, че близки на пострадалия са се свързали с тях. Оказало се че мъжът е със счупен нос От УМБАЛ „Свети Георги”, където е настанен посочиха, че той е с тежка лицево-челюстна травма и ще му бъде правена операция.

„Дупката е вследствие на подземен процес в следствие на проливните дъждове. Голямата част от подземанта част – подложката от пясък, липсват. Запълнили сме към момента дупката. При подходящи метеорологични условия ще разкопаем района, за да проверим къде отива цялата тази земна маса и да отстраним слягането на тротоара”, заяви Георги Стаменов, кмет на район „Централен“- Пловдив.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/644096-maj-propadna-v-dupka-na-trotoara-na-centralen-bulevard-v-plovdiv