Футболът наистина е велика игра. Ето, че след повече от 150 години той продължава да ни изненадва с невиждани до сега неща. Такъв е случаят с Маме Бирам Диуф от отбора на Хатайспор, където играе и българският национал Страхил Попов.

Бившият централен нападател на Манчестър Юнайтед се превърна в най-неочаквания герой за турския тим в мач за Купата на страната.

Срещата първоначално не вещаеше нищо специално, тъй като Хатайспор и Еюпспор не са от традиционните турски грандове, а и етапът в състезанието не толкова напреднал, но впоследствие нещата ескалираха до степен, която надали скоро ще се повтори.

Гостите първоначално поведоха след гол на Кескин, а след това резултатът бе изравнен от Куручук. Невероятните събития обаче дойдоха в добавеното време на първата част, когато вратарят Абдулах Йъгитер бе изгонен, спирайки чиста голова атака. Йомер Ердоган бе изчерпал всичките си смени за редовното време, а това наложи Маме Диуф да нахлузи вратарските ръкавици. Резултатът се задържа 1:1 и се стигна до продължения.

Правилата в Купата на Турция позволяват отборите да правят по една допълнителна смяна, когато се стигне до добавено време. Така африканският голмайстор се върна сред полевите играчи, а Юнуз Бугра Бояр влезе от резервната скамейка, за да застане на вратата. Но той бе изгонен в добавеното време на добавеното време за същото нарушение, както това на Йъгитер. Ердоган отново нареди на своя централен нападател да се върне повторно на вратата.

Накрая се стигна до изпълнение на дузпи, а самият Диуф се нагърби с първото изпълнение и реализира. След това Гьокан Кая не уцели вратата му, а същото стори и съотборника му Саба Лобянидзе. Последваха редица точни изпълнения, докато с шестия удар на Енес Кескин топката не удари гредата и Маме Бирам Диуф можеше да ликува със съотборниците си.

Хатайспор в крайна сметка продължи напред в турнира, а мачът ще остане в историята, като един от най-необичайните изобщо.

Content Original Link:

https://fakti.bg/sport/634364-napadatel-pazi-dva-pati-v-edin-mach-na-vratata-za-da-specheli-sreshtata-sled-duzpi-za-otbora-na-balgarski-nacional-video

Добавете коментар

Изпратете