Министерският съвет ще разгледа на заседанието си в четвъртък проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи от бюджета, които да отидат за противоепидемични мерки за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19. Това предвижда дневния ред за правителственото заседанието, съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

Министрите ще гласуват и постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г, допълват от БТА.

В дневния ред се предвижда още разглеждането на допълнителен трансфер по бюджетите на Столична община, както и на Министерството на образованието и науката, който да подпомогне бюджетите на държавните висши училища за 2021 г.

На заседанието министрите ще утвърдят стратегия за развитие на националната статистическа система на България за периода 2021 - 2027 г. В сферата на отбраната.

Министерския съвет ще гласува проект на решение за одобряване на оценката на изпълнението на програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжението сили на Република България за 2020 г. Служебният кабинет ще гласува и хуманитарна помощ за Афганистан в размер 195 583 лева, както и помощ за Украйна в размер на 136 908 лева.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/626438-glasuvat-dopalnitelni-razhodi-ot-budjeta-za-ogranichavane-na-covid